Storbritannien går igenom ovanliga värmeböljor. Här ligger en grupp personer på stranden i Scarborough den 26 maj. Arkivbild.
Storbritannien går igenom ovanliga värmeböljor. Här ligger en grupp personer på stranden i Scarborough den 26 maj. Arkivbild. Bild: Danny Lawson/PA via AP/TT

Varning för värmebölja i Storbritannien

ANNONS

Till helgen väntas temperaturer på upp emot eller över 30 grader i Storbritannien, vilket får myndigheterna att utfärda formella varningar.

Under de kommande dagarna kommer det att vara varmare i delar av England än det kommer att vara på de bland britter så populära spanska turistmålen Ibiza, Marbella och Teneriffa, rapporterar BBC.

Förra året var det varmaste som förts till protokollet i Storbritannien. I orten Coningsby i nordöstra England sattes ett nytt brittiskt värmerekord när temperaturen uppmättes till 40,3 grader den 19 juli.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS