Ghana var första land att godkänna användningen av malariavaccinet R21/Matrix-M för barn. Arkivbild.
Ghana var första land att godkänna användningen av malariavaccinet R21/Matrix-M för barn. Arkivbild. Bild: Jerome Delay/AP/TT

WHO rekommenderar nytt malariavaccin för barn

ANNONS

Världshälsoorganisationen WHO:s experter rekommenderar ytterligare ett malariavaccin för barn. Vaccinet R21/Matrix-M har utvecklats i Storbritannien, tillverkas i Indien och är redan godkänt för användning i flera afrikanska länder.

– Som malariaforskare brukade jag drömma om den dagen då vi har ett säkert och effektivt vaccin mot malaria. Nu har vi två, säger WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus.

2021 blev det brittiska vaccinet RTS,S, som säljs under namnet Mosquirix, först ut att rekommenderas av WHO för att förebygga malaria hos barn i områden med medel och hög risk för malaria. Det nya vaccinet kan nu bidra till att möta den stora efterfrågan på malariavaccin i Afrika, och rädda uppemot tusentals liv, hoppas WHO.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS