Wall Street Journal-journalisten Evan Gershkovich i en rättssal i Moskva på tisdagen.
Wall Street Journal-journalisten Evan Gershkovich i en rättssal i Moskva på tisdagen. Bild: Dmitry Serebryakov/AP/TT

WSJ-reporter överklagade gripande i Ryssland

ANNONS

Den fängslade Wall Street Journal-reportern Evan Gershkovich har framträtt i en domstol i Moskva för att överklaga gripandet under en reportageresa i Ryssland.

Den 31-årige journalisten greps i mars i år i staden Jekaterinburg och anklagas för spioneri. Både han och hans arbetsgivare nekar till de ryska myndigheternas anklagelser och USA:s regering betecknar Evan Gershkovich som frihetsberövad på felaktiga grunder.

USA:s ambassadör Lynne Tracy var närvarande i rätten och säger till AFP att "Ryssland spärrar in Evan för att han gjort sitt jobb".

Ryska myndigheter har inte delgett några bevis för anklagelserna.

I augusti kom besked om att häktningen av Gershkovich förlängdes med tre månader. På tisdagen kom inget nytt besked om överklagandet – domstolen skickade vidare ärendet till en annan domstol.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS