Volodymyr Zelenskyj tackar en soldat under ett besök i östra Ukraina i tisdags. Bild från ukrainska presidentkansliet.
Volodymyr Zelenskyj tackar en soldat under ett besök i östra Ukraina i tisdags. Bild från ukrainska presidentkansliet. Bild: Ukrainska presidentkansliet/AP/TT

Zelenskyj: 106 soldater släppta i fångutbyte

ANNONS

106 ukrainska soldater som tillfångatagits av ryska styrkor i den hårt omstridda staden Bachmut i östra Ukraina har släppts efter en fångutväxling, enligt den ukrainska presidenten.

– De var anmälda som saknade. Men vi hittade dem. Vi tog hem dem. Åtta officerare, 98 soldater och sergeanter, sade Volodymyr Zelenskyj i sitt kvällstal på torsdagen.

Hur många krigsfångar som återlämnats till Ryssland i utbytet är oklart.

– Självklart är jag också tacksam mot var och en av våra soldater som såg till att vi har en lämplig utbytesfond, sade Zelenskyj och fortsatte:

– Ju fler ryska krigsfångar vi tar, desto fler av vårt folk får vi hem.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS