Den värme som kommit till Trollhättan håller i sig en stor del av veckan.
Den värme som kommit till Trollhättan håller i sig en stor del av veckan. Bild: STEFAN BENNHAGE

Värmen håller i sig veckan ut – för det mesta

De senaste dagarna har området fått en försmak av sommaren. Och för den som drömmer om varmare breddgrader kommer nu SMHI med ett glädjebesked. Det kommer fortsatt vara varmt ett tag till.

ANNONS
|

Värmen har visat sitt bästa ansikte över Trollhättan, Vänersborg och Lilla Edet de senaste dagarna. Med temperaturer runt 25 grader så har allt fler tagit av sig jackorna och tagit på sig solglasögonen.

– Den senaste veckan ligger temperaturen lite över det normala för maj, runt fem till sex grader över genomsnittet, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI.

Och värmen kommer fortsätta ett par dagar till. Nuvarande prognos säger att det kommer vara mellan 20 och 25 grader varmt hela veckan, med ett undantag.

– Både tisdag och onsdag kommer temperaturen var upp mot 25 grader i Trollhättan och Vänersborg.

ANNONS

Paraplyet kan komma att behövas

Regnskurarna ligger dock runt hörnet. Både torsdagen och fredagen kan bjuda på en och annan blötare stund.

– På torsdag ser det ut att bli mer molntätt på himlen och det kan komma någon regnskur. Det är dock lokala skurar så det kommer fortsätta vara varmt och soligt på sina ställen. Annat är det på fredag då regnskurar blir mer allmänna och det blir något lägre temperaturer, säger Therese Fougman.

Framåt helgen förväntas dock skurarna och molnen bytas ut mot mestadels värme och blå himmel igen. Då är det dock inte längre högtryck likt det som veckostarten bjudit på, och det finns en liten risk för regnskurar.

– Nu är det ju väldigt torrt och molnfritt, men till helgen ser det ut att bli en del stackmoln som skulle kunna stiga och släppa från sig några regnskurar.

ANNONS