Barn i femårsåldern kraschade med bil

En bil kraschade in i flera parkerade bilar i ett bostadsområde i Halmstad – bakom ratten satt ett barn i femårsåldern.
Med i bilen satt ett syskon i samma ålder och polisen misstänker att barnen tog bilnycklarna när föräldrarna låg och sov.
– Det kan vara två oerhört uppfinningsrika barn som kommit på att de ska ut och köra bil, säger Stefan Gustafsson.

ANNONS
|

Två morgonpigga syskon orsakade under morgonen tumult på Klackerupsgatan i Halmstad. Medan föräldrarna låg och sov tog barnen nycklarna till familjens bil och gav sig ut på en tur, enligt polisen.

Bilturen upptäcktes av en annan bilist som såg bilen sakta vingla fram längs vägen och ringde polisen. Denne hade då ingen aning om det var barn i bilen.

– I samband med detta dyker det upp en annan man, som man nog får kalla hjälte, och lyckas kasta sig in i bilen och stoppa den. Han blev nog ganska överraskad över åldern på förarna, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

ANNONS

Syskonen, som är i femårsåldern, hann köra omkring 150 meter innan de stoppades. Under färden kraschade barnen in i totalt sex bilar som stod parkerade längs gatan, men ingen person kom till skada.

– Plåtskador får vi i sammanhanget acceptera. Det viktiga är att ingen person blev skadad. Däremot så finns det nog två chockade barn som inte förstår vad som har hänt och två föräldrar som är upprivna för vad som kunde ha hänt.

”Oerhört uppfinningsrika barn”

Vad som fick syskonen att ge sig ut på vägen är oklart. Det kommer polisen att utreda. När patrullen kom till adressen hade pappan till barnen sprungit ut på gatan. Sonen, som körde bilen, var också där medan dottern hade hunnit hem till bostaden.

Sonen ska enligt polisen vara väldigt bilintresserad och ha hittat bilnycklarna trots att föräldrarna gömt dem. Han lyckades starta bilen ståendes.

– Med den ringa kunskap vi har i nuläget får vi nog säga att det rör sig om en olyckshändelse. Det kan vara två oerhört uppfinningsrika barn som kommit på att de ska ut och köra bil, säger Stefan Gustafsson.

Eftersom att syskonen är långt från straffmyndiga finns ingen möjlighet att misstänka brott. Om socialen kommer att kopplas in kan polisens presstalesperson inte avgöra i nuläget.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS