Mattias är nära att nå målet om gratis gifflar.
Mattias är nära att nå målet om gratis gifflar. Bild: TT

Boråsarens inlägg spreds på Facebook – om gratis fika

Boråsaren Mattias Kylemark fick en minst sagt ovanlig idé när CSN-budgeten började sina – men han ändå var fikasugen. Vid lunchtid på lördagen var han endast några hundra delningar ifrån att få gratis gifflar från Pågen.

ANNONS
|

20-åringen som studerar till gymnasielärare i Uppsala fick i torsdags en smått galen idé om hur han skulle lyckas få gratis fikabröd, något som BT tidigare skrivit om.

– Jag vaknade upp och var grymt sugen på fika men hade bara kaffe hemma. Eftersom att jag är student nu och det är i slutet på månaden så hade jag lite knapert med pengar och tänkte att det vore ju najs med gratis fikabröd, säger Mattias Kylemark.

Han kontaktade därefter Pågen på Facebook. Dealen han föreslog var att han skulle få tre påsar gifflar om han fick ihop 100 000 likes, 50 000 kommentarer och 25 000 delningar. Företaget nappade på erbjudandet och Mattias postade ett inlägg på sin Facebook.

ANNONS

Spred sig på nolltid

– Jag tänkte det som en kul grej och att mina kompisar skulle skriva typ "haha var roligt", men sen kollade jag min mobil en stund senare och då var inlägget redan uppe i nästan 3000 likes. Jag blev så chockad och satt och kollade på min mobil en stund och kände att shit detta händer ju, säger han.

Målet är nu nått och vid lunchtid på lördagen återstår det endast ett hundratals likes för att bullarna ska vara Mattias.

– Det sjuka är vilken drivkraft som finns. Folk taggar sin släkt och delar i grupper där de skriver "hjälp denna killen att få sina bullar", det är helt fantastiskt, säger Mattias.

Pågen har minst sagt fått en stor skopa reklam genom inlägget. Anledningen till att det blev just gifflar var den stora förkärleken till kanelbullar, som är hans favorit bland fikabröd. En annan anledning var att det kändes lättare att höra av sig till ett företag istället för till ett enskilt bageri.

"Fått valuta för sina bullar"

– Vissa har ansett att jag tigger, men jag ser det inte så, jag ser det som att jag har gjort en deal. De har ju fått en marknadsföring som är sjuk, de har ju verkligen fått valuta för sina bullar, säger han.

ANNONS

Han berättar att han hade kunnat tänka sig att göra en liknande grej igen, men inte med just gifflar. I nuläget ser han bara fram emot att få sina gifflar.

Hur kommer du fira om det hela går i mål?

– Det kommer bli en stor kaffe-fika med mina vänner och även dela med mig till min studiegrupp. Hade jag fått fler gifflar så hade jag tänkt att jag skulle dela ut några, men nu blir det med nära och kära, säger Mattias.

ANNONS