Fler jobb på Vargön Alloys

Ökad efterfrågan på ferrokrom betyder nya arbetstillfällen på Vargön Alloys. Tre sommarvikarier får fasta jobb och 19 andra visstidsanställs under hösten – med eventuell möjlighet till förlängning.

ANNONS
|

Ferrolegeringar är nödvändiga råvaror för stålindustrin och just nu går produktionen på högvarv på Vargön Alloys. Sedan i vintras har efterfrågan på ferrokrom ökat och det gör att företaget har igång tre ugnar i stället för tidigare två. Vilket i sin tur leder till att personalstyrkan utökas ytterligare. I januari nyanställdes tio personer i produktionen och nu meddelar företaget att av de 34 vikarierna som arbetat under sommaren får tre personer fast jobb och 19 andra får vara kvar under hösten.

– Vi hoppas att kunna behålla även flertalet av dem längre tid – under förutsättning att efterfrågan håller i sig, säger personalchefen Birgitta Unger.

ANNONS

Enligt Unger behövs 15 man för varje ugnsenhet i drift och kan företaget fortsätta att köra tre produktionsenheter innebär det fler arbetstillfällen.

– Men det är helt avhängt på efterfrågan och att vi får in råvaror, uppger hon.

Michael Mellby, IF Metalls klubbordförande på Vargön Alloys, gläds åt framgångarna, även om han gärna sett att antalet vikarier som erbjudits fasta jobb varit fler.

– Samtidigt är jag väl medveten om att vi hör hemma i en bransch som är känslig för konjunktursvängningar och att de kan komma snabbt, kommenterar han på IF Metall Norra Älvsborgs hemsida.

Det senaste halvåret har Vargön Alloys ökat personalstyrkan från 179 till 213 personer totalt.

ANNONS