Fyra dagar efter fyndet – nu lämnar teknikerna fyndplatsen

Efter att en privatperson hittade kvarlevor av vad som misstänks vara en död människa i närheten av en sjö utanför Borås har ett intensivt arbete pågått på platsen. Polisens tekniker har sedan i lördags arbetat med att söka av området och under söndagen hittades fler fynd. Nu lämnar teknikerna platsen och i början av nästa vecka förväntas polisen kunna redogöra för vad det är de hittat.

ANNONS
|

Under tisdagen var det fortsatt avspärrat på platsen och polisen tekniker arbetade fram till eftermiddagen på platsen.

– I nuläget kan vi varken säga det ena eller det andra om vad det rör sig om, vi väntar på rättsläkarens utlåtande, säger Mats Axelsson utredningschef.

Senare på tisdagseftermiddagen var teknikerna klara på platsen, men enligt Mats Axelsson kommer avspärrningarna att finnas kvar tills vidare.

Privatperson hittade kvarlevorna

Polisen larmades strax före klockan 16.30 på lördagseftermiddagen av en privatperson som hittat vad som nu sannolikt är en del av en människokropp vid Pickesjön i Viared.

– Upptäckten gjordes en bit in i terrängen och inte i direkt anslutning till vandringsleden.Tekniker har arbetat på platsen. De har plockat med sig det de behöver för att fortsätta arbetet under söndagen, konstaterade Anders Wennergren, vakthavande befäl vid polisen i region väst, under lördagskvällen.

ANNONS

Senare på kvällen konstaterade Martin Hallberg, vakthavande befäl hos polisen i Region Väst, följande:

– Vi har gjort ytterligare fynd. Men vad det rör sig om går vi inte på i nuläget.

”Det mesta tyder på att det är en människa”

Enligt polisens presstalesperson Peter Adlersson fortsatte genomsökning av området vid fyndplatsen på söndagen.

– Själva brottsplatsundersökningen och teknikerna är klara men vi söker fortfarande efter fler fynd med bland annat hund. Det mesta tyder på att det handlar om en människa, säger han.

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mord.

– Det gör vi för att antingen kunna utesluta brott eller gå vidare i utredningen, säger Anders Wennergren.

Området är ett populärt natur- och rekreationsområde som ligger nära Borås centrum för fiske, promenader och utflykter.

ANNONS