Norsk och svensk polis befinner sig under fredagskvällen i närheten av platsen där kroppen anträffades.
Norsk och svensk polis befinner sig under fredagskvällen i närheten av platsen där kroppen anträffades. Bild: Lars-Henrik Aas

Lik tros ha flutit från Norge till Sverige

En död människa har anträffats i havet i närheten av gamla Svinesundsbron. Under fredagskvällen har personen identifierats och enligt polisen rör det som om en man från Norge.
– Bedömningen är att kroppen flutit från Norge till Sverige, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

ANNONS

Klockan 19.21 på fredagskvällen larmades svensk polis om att en människokropp flöt i vattnet i närheten av den gamla Svinesundsbron mellan Norge och Sverige.

Kroppen bedöms ha legat i vattnet under en längre tid, och anträffades på den svenska sidan i norra Bohuslän.

– Men bedömningen är att den har flutit från Norge till Sverige, hur man kan veta det, eller varför man gör den bedömningen kan jag inte svara på, berättade Christer Fuxborg innan kroppen hade bärgats upp ur havet.

Både svensk och norsk polis har under kvällen befunnits sig vid platsen.

Kroppen ska enligt svensk polis ha hittats i vattnet i närheten av den gamla Svinesundsbron mellan Norge och Sverige i norra Bohuslän.
Kroppen ska enligt svensk polis ha hittats i vattnet i närheten av den gamla Svinesundsbron mellan Norge och Sverige i norra Bohuslän.

Norska myndigheter har fått tillåtelse att passera gränsen

Emma Nykvist, sjöräddningsledare på JRCC, berättade att norska myndigheter efter att dödsfallet blev känt gick in med en begäran om att få passera den svenska gränsen med båtar för att kunna bärga kroppen.

ANNONS

Vid 22.30 meddelade Anders Wennergren, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, att kroppen hade tagits upp ur havet och även identifierats. Det ska röra sig om en manlig norsk medborgare.

Dödsfallet hanteras av svensk polis, med bistånd från norsk polis. I nuläget finns det inga misstankar om brott.

– I nuläget finns det inget som tyder på brott, och i det här läget missar man inga direkta utredningsåtgärder om man i ett senare läge efter en obduktion skulle göra det, säger Anders Wennergren.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS