Sara-Lena Bjälkö, politiker, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, fanns med i den buss som besköts.
Sara-Lena Bjälkö, politiker, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, fanns med i den buss som besköts. Bild: JONAS EKSTRÖMER / TT

Man anhållen för beskjutning mot buss

En man i 25-årsåldern har anhållits efter beskjutningen mot en buss som riksdagsledamoten Sara-Lena Bjälkö (SD) färdades i. Mannen är misstänkt för grovt olaga hot.

ANNONS
|

Händelsen inträffade i Töreboda den 26 augusti. En bil körde förbi bussen och skott av något slag avlossades. Varken bussen eller någon person i den skadades.

I bussen fanns riksdagsledamoten Sara-Lena Bjälkö (SD).

– Vi blev omkörda och blev beskjutna. Jag trodde allvarligt att vi skulle bli ihjälskjutna. Man blir såklart chockad och rädd. Jag är tacksam för att alla är välbehållna, sa hon till GP.

LÄS MER: SD-politikern: "Trodde att vi skulle bli ihjälskjutna"

Sara-Lena Bjälkö berättade även för GP att det utöver henne befann sig två andra personer i bussen, hennes man och en chaufför. De ska enligt henne varit på väg till en dragracingtävling i Skaraborg.

ANNONS

Enligt Helena Trolläng, chef för polisens utredningsenhet i väst, fanns det inget på bussen, logotypes eller liknande, som vittnade om att den hade koppling till Sverigedemokraterna.

– Det fanns inget i den som var kopplat till något politiskt uppdrag, har hon tidigare uppgett för GP.

Polisen meddelade under torsdagen att en man i 25-årsåldern har anhållits misstänkt för grovt olaga hot.

ANNONS