Man åtalas för över 60 sexbrott mot barn

En man i 20-årsåldern i Västsverige åtalas misstänkt för sexbrott mot över 60 barn, det meddelade Åklagarmyndigheten under onsdagen. Enligt åtalet ska samtliga brott har skett via internet. Mannen nekar till brott.

ANNONS
|

Enligt Åklagarmyndigheten ska målsäganden finnas över hela landet.

Mannen, som är hemmahörande i Västsverige, åtalas för sexbrott mot totalt 63 barn där de flesta av gärningarna ska ha ägt rum under 2017. De utsatta är enligt åklagaren flickor i åldrarna tolv till fjorton år.

Brottsrubriceringarna är bland annat våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering samt försök därtill, köp av sexuell handling av barn samt försök därtill, sexuellt ofredande och barnpornografibrott.

Enligt åtalet har den åtalade mannen bland annat förmått unga flickor att visa sig nakna i webbkamera eller mobilkamera.

Han har enligt åklagaren även även fått eller försökt få en stor mängd av flickorna att ta nakna eller lättklädda bilder på sig själva och skicka till honom. Han har också förmått flickorna att spela in filmer med sexuella handlingar som de skickat till honom.

ANNONS

I åtskilliga av fallen hotade mannen att sprida bilder han redan fått om flickorna inte fortsatte göra som han ville. Han har också hotat att sprida rykten om dem på nätet med sexuella anspelningar.

Ett flertal polisanmälningar ledde till en husrannsakan mot mannen som gjordes i slutet av förra året.

Vid husrannsakan togs bland annat ett antal mobiltelefoner i beslag vilka innehöll bilder och chattrafik från bland annat Snapchat.

Målsägandena har sedan kunnat identifieras genom detta material samt med hjälp av material som erhållits genom utländska myndigheter.

Det omfattande arbetet med den känsliga och omfattande härvan har pågått under våren och sommaren. Rättegången är planerad till mitten av september.

Den åtalade mannen nekar till brott.

ANNONS