Man död efter drunkningsolycka

Två personer fördes till sjukhus efter en drunkningsolycka i Marks kommun under lördagen. Senare meddelade polisen att en man i 60-årsåldern avlidit av sina skador.
– Anhöriga är underrättade, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

ANNONS
|

Strax efter halv två på lördagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till Stora Hålsjön i närheten av Kinna i Marks kommun. Två personer ska ha befunnit sig i nödläge på sjön, bekräftar räddningstjänsten.

– Det är två personer som på något sätt hamnat i vattnet. Vi har jobbat både med dykare och yträddningsinsats, säger Jan Kuususti, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.

Enligt SOS-alarm deltog även en helikopter från sjöfartsverket i räddningsinsatsen.

– Det är ett stort antal enheter som larmades till platsen och två personer har fått föras till sjukhus med ambulans, säger William Kokkonen, teamledare på SOS-alarm.

Man avled av sina skador

Enligt presstjänsten på Södra Älvsborgs sjukhus ska en man i 60-årsåldern inkommit till akutmottagningen och läget bedömdes som allvarligt.

ANNONS

Polisen meddelade senare under lördagen att personen avlidit av sina skador.

– Anhöriga är underrättade. Vi har skrivit en anmälan om dödsfall utan misstanke om brott, det är en olycka helt enkelt, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Skadeläget för den andra personen är fortfarande oklart.

– Jag har inga uppgifter om den andra personen, säger Sebastian Börjesson.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS