Snöfall stoppar bussar och tåg under morgonen

Flera tåg och bussar är inställda under måndagsmorgonen på grund av snön. Flera olyckor har också inträffat till följd av vädret. Snöfallet har gjort vägarna hala och hindrar fordonen från att komma fram.

ANNONS
|

Under måndagsmorgonen varnade Västtrafik för flera sena och inställda avgångar till följd av nattens snöfall.

– Vädret stökar till det, så det kommer inställningar. De har inte hunnit salta ännu, så det blir ofta så här under morgonen, säger Tina Zarei på Västtrafiks störningsjouren.

Hon fortsätter:

– Det är halt, sker olyckor och det är flera nya förare som inte är vana vid vädret.

På Västtrafiks hemsida finns en lång lista över linjer och hållplatser som påverkas. Det rör sig om avgångar på många olika håll i regionen, som Trollhättan, Bollebygd och Mölndal, men även Frölunda och centrala Göteborg. Den huvudsakliga orsaken är just halka.

ANNONS

LÄS MER:Snö i Göteborg – så länge blir den kvar

Mer snö väntas

Västtrafiks störningsjour har ingen prognos över när trafiken kan köra som vanligt igen, utan hänvisar resande till att söka efter avgångar i deras Reseplanerare. Västtrafik meddelar vid åttatiden på måndagmorgonen att problemen med spårvagnarna är lösta, problemen där handlade i huvudsak om fordonsfel snarare än halka.

Enligt SMHI:s prognos ska det vara uppehåll under måndagsförmiddagen, men under eftermiddagen ska det komma ytterligare lite nederbörd.

Flera trafikolyckor

Det har också skett några olyckor med personbilar inblandade under måndagsmorgonen, bland annat i Åmål, Uddevalla och Mark. På båda de sistnämnda orterna har två personbilar krockat med varandra, medan bilen i Åmål hamnade på taket.

Polisens presstalesman Christer Fuxborg råder trafikanterna att sänka hastigheten med tanke på det rådande väglaget.

– Det är måndag och folk är lite stressade på väg till jobbet. Ta lite mer tid på er så ni kommer till jobbet, säger han och tillägger att de som kör utanför stadskärnan i områden med mer snö bör vara extra vaksamma.

LÄS MER:Känslan är rätt – det var mer snö förr i Göteborg

ANNONS