Tre till sjukhus efter singelolycka

Tre personer som färdades i en A-traktor på söndagskvällen var inblandade i en allvarlig singelolycka. Vägen stängdes av till följd av olyckan och de tre personerna har förts till sjukhus, varav en med ambulanshelikopter.

ANNONS
|

Strax före klockan 20 på söndagskvällen inträffade en singelolycka med en A-traktor på väg 161 vid Herrestad utanför Uddevalla.

– Det är en singelolycka med tre personer inblandade, säger Mona Hedman, inre befäl vid räddningstjänsten i Uddevalla.

– Det är en allvarlig olycka.

Allvarligt skadade

Utöver räddningstjänst larmades även polis, ambulans och ambulanshelikopter till olyckan.

– De är allvarligt skadade, sa Sanna Lagerqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, under kvällen.

Samtliga tre personer fick föras till sjukhus, varav en av dem var en flicka i 15-års åldern som fick föras med ambulanshelikopter till Sahlgrenska i Göteborg.

– Först trodde man att det var fara för liv och lem, men det verkar som att hon har stabiliserats under resans gång. Anhöriga är underrättade och är på plats på sjukhuset, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

ANNONS

Enligt Christer Fuxborg ska bilen ha kört in i en stolpe och voltat.

– Enligt vittnesuppgifter från platsen verkar A-traktorn ha framförts på ett betydligt snabbare sätt än vad den är gjord för. Så därför har vi tagit den i beslag för en trafikteknisk undersökning.

Enligt polisen ska läget nu vara stabilt för samtliga tre inblandade .

Händelsen har rubricerats som vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Man har även tagit ett beslut om att kroppsbesiktiga föraren.

Vägen fick stängas av under räddningsarbetet men kunde senare öppna igen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS