Villa övertänd i Bengtsfors

En villa började brinna i Kallhem, Bengtsfors kommun, under natten. En kvinna i 90-årsåldern fick hoppa ut genom ett fönster för att fly lågorna.
– De har låtit huset brinna ner till grunden, säger Claudia Giare, teamledare vid SOS alarm.

ANNONS
|

Det var vid 01.11 som SOS larmades om villabranden. När räddningstjänsten kom fram konstaterades att huset var helt övertänt och det var gnistregn. Branden hade även börjat sprida sig till närliggande träd.

Personen som bodde i huset hoppade ut genom ett fönstret från andra våningen för att fly lågorna. Denne är förd till sjukhus, skadeläget är allvarligt men inte livshotande, uppger polisen.

– Personen skadade sig i samband med fallet, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen.

Under måndagsmorgonen skriver polisen på sin hemsida att det handlar om en kvinna i 90-årsåldern. Enligt uppgifter till polisen ska kvinna ha brutit båda benen i fallet från fönstret.

ANNONS

Räddningstjänsten kunde under natten få kontroll på branden och förhindra spridning.

– De har låtit huset brinna ner. De är fortfarande där och håller på med släckningsarbete och sen väntar efterbevakning, säger Claudia Giare, teamledare vid SOS.

Polisen har inlett en förundersökning för att reda ut vad som orsakat branden.

– Rubriceringen är allmänfarlig vårdslöshet men varför vet jag inte. Vi har inte kunnat komma åt för att göra en undersökning. Räddningstjänsten har ett gediget arbete framför sig, säger Morten Gunneng.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS