Volvo Cars återkallar 12 000 bilar i Sverige på grund av risk för bromsfel

Volvo återkallar 12 000 bilar av flera modeller i Sverige. Bakgrunden är ett potentiellt fel på bromsarna.
– Alla som har en bil som återkallas kommer bli kontaktade av Volvo om hur man ska gå tillväga, säger Volvos presschef Magnus Holst.

ANNONS
|

Volvo återkallar 106 000 bilar globalt, varav 12 000 i Sverige, något som sajten Carup var först med att berätta.

Bilarna som återkallas är av årsmodell 2023 av modellerna C40, XC40, S60, V60, V60 Cross Country, XC60, V90, V90 Cross Country, S90 och XC90.

Anledningen till återkallelsen är att det upptäckts ett fel på bromsarnas stödfunktioner. Dock ska det inte finnas någon risk att bromsarna plötsligt slutar fungera, enligt Magnus Holst.

– Det är inte så att man ska vara rädd för att köra sin bil. Det är ett potentiellt fel i mjukvaran som har med bromsarna att göra, och vi återkallar alla bilar där det finns en risk att felet ska uppstå.

ANNONS

Krävs en uppgradering av styrsystemet

Då felet har med mjukvaran att göra ska det gå att åtgärda genom en uppgradering av bilens styrsystem. I vissa fall kommer man inte behöva åka in med bilen till någon verkstad.

– Men det gäller inte i samtliga fall, och därför kommer varje enskild ägare att få instruktioner om hur man ska hantera detta, säger Magnus Holst.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS