Bro har rasat i Norge – fordon ligger i vattnet

Trettenbron i norska Gudbrandsdalen har rasat. En lastbil och en personbil befann sig på bron när den kollapsade och personbilen ramlade ner i vattnet.
– Vi kan inte utesluta att det finns andra personer i vattnet.

ANNONS
|

Enligt polisens rapporter till norska VG ska en lastbil och en personbil ligga i vattnet efter att en bro rasat i Norge. Larmet kom in till räddningstjänsten klockan 07.40 och en stor insats pågår just nu på platsen.

– Vi håller på att få ut allt vi har från räddningstjänsten, säger polisens verksamhetsledare Bård Einar Hoft till VG, vid 8-tiden.

Lastbilen ska fortfarande stå kvar på en del av bron som lutar kraftigt, men personbilen ska ha hamnat delvis under vatten. Personerna som befann sig i personbilen har räddats.

– Vi kan inte utesluta att det finns andra personer i vattnet, det jobbar vi på vidare, säger Bård Einar Hoft.

ANNONS

– Läget är oklart. Just nu arbetar vi med att säkra lastbilen, skriver polisen.

Även det norska Trafikverket bekräftar på Twitter att bron har rasat och att E6:an har stängts av.

Klockan 08.36 uppger polisen i ett pressmeddelande att man fortfarande arbetar med att få en överblick över skadeomfattningen.

Trettenbron är en bro byggd i trä som finns i norska Gudbrandsdalen, en dalgång som ligger mellan Lillehammer och Lesja kommun. Träbron byggdes 2012 och är 148 meter lång.

Texten uppdateras

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS