Nyklippt och tårögd guldceremoni

När medaljen hängde om halsen var det svårt att hålla tårarna borta. Åtminstone för en av de svenska guldherrarna från skidskyttestafetten.

ANNONS
|

Stafettherrarnas guldmedalj är Sveriges sjätte på OS i Pyeongchang. När Peppe Femling, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson och Fredrik Lindström klev upp på prispallen på Olympic Plaza och nationalsången började ljuda i högtalarna var inte ett öga torrt.

Hos Peppe Femling vill säga.

- Jag fick bita mig rejält i läppen. Men de är ju stencoola och självsäkra de där grabbarna. Så det var stort att få uppleva det här med dem, säger han.

ANNONS

- Det snurrade mycket. Det har gått så jäkla tufft de senaste säsongerna individuellt och jag har varit mycket reserv i stafetterna och fått hoppa in ibland. Det som hände nu, det är lite obeskrivligt att få en sådan här framgång efter en faktiskt ganska tuff period.

Dags för frisören

Medaljceremonin bjöd också på en nyklippt tvåfaldig OS-medaljör.

Efter silvret i jaktstarten avslöjade Sebastian Samuelssons landslagskamrater att "Sebbe" hade lovat klippa håret om han tog OS-medalj. Men för säkerhets skull, hoppades de, kanske det var bäst att spara det långa blonda håret till efter stafetten.

Kalla grep in

Ett OS-guld senare var det dags.

Men det krävdes ett ingripande från Charlotte Kalla för att ett par centimeter av Samuelssons hår skulle försvinna till stafettherrarnas medaljceremoni.

- Jag var ju in där, till OS-byn, lite naiv och trodde att man inte behövde boka tid, men det visade sig att man behövde, berättar Samuelsson.

ANNONS

- Men jag hade tur att Charlotte skulle fixa naglarna samtidigt, så hon sade det att ”den här killen måste ha en klippning nu, för han ska hämta en guldmedalj i kväll”. Och då fick jag en tid där 20 minuter senare.

Pyeongchang, TT:s utsända
ANNONS