Nytt mål för Brown när Rosengård vann derbyt

Fiona Brown fortsätter att göra succé i sin nya klubb. Skotskan gjorde sitt fjärde mål för säsongen när Rosengård slog Limhamn Bunkeflo i Malmöderbyt.

ANNONS
|

I förra omgången sänkte Fiona Brown Vittsjö med matchens två mål när Rosengård studsade tillbaka efter förlusten mot Kristianstad (0–2). Fyra dagar senare hittade skotskan nätet igen för topplaget.

I den 24:e minuten av Malmöderbyt mot Limhamn Bunkeflo sprang hon sig fri efter ett lysande förarbete av Sanne Troelsgaard och petade in 2–0 bakom Emma Lind.

- Det var en fantastisk boll från Sanne efter att vi vunnit tillbaka bollen. Jag lyckades få bollen under målvakten, säger den skotska landslagsspelaren.

ANNONS

Tog ledningen på straff

Vänsteryttern Brown – som i fjol gjorde tre mål på 22 matcher för Eskilstuna – är nu uppe i fyra mål på sju omgångar.

- I den positionen jag har är ett av mina jobb att göra mål och jag är glad över att jag lyckas med det. Mycket är annorlunda här (jämfört med Eskilstuna). Bollinnehavet exempelvis och sättet vi spelar på, säger Brown, som även hade ett skott i stolpen i den andra halvleken.

Innan skotskans mål hade Iva Landeka redan givit Rosengård ledningen på straff i den tredje minuten efter att Anja Mittag gjorts ner av LB07:s lagkapten Mia Persson i straffområdet.

- Jag är sen in i duellen och är ganska klumpig. Jag vet ju att hon (Mittag) söker straffen, men jag sträcker ut benet ändå. Det är så klart mitt fel, säger Mia Persson.

ANNONS

LB07 jobbade sig dock in i matchen i andra halvlek.

- Med lite flyt hade vi ändå kunnat göra matchen ännu mer spännande. Men man får vara realistiska – ska vi ha chans att vinna måste vi spela på topp och i dag spelade vi inte på topp hela matchen, säger Mia Persson.

Fin publiksiffra

När fjolårets höstderby mellan Malmöklubbarna spelades på MFF:s hemmaplan Stadion lockade mötet hela 7825 åskådare. I år landade publiksiffran på 3122 personer, men det är likväl den näst bästa publiksiffran i år i damallsvenskan.

- Det är klart att det är kul att det blir ett stort event och man kan få in mer folk, men i ärlighetens namn tror jag att vi hade haft en större chans hemma på Limhamn. En lite mindre plan och vi kan jobba lite mer kompakt och offensivt, säger Mia Persson.

ANNONS

Allsvenskan tar efter helgen ett landslagsuppehåll. För det svenska damlandslaget väntar VM-kvalmatcher mot Kroatien (hemma) och Ukraina (borta).

TT

Fakta: Publiktoppen i år

De tio matcherna i damallsvenskan som hittills har lockat mest publik:

4197 åskådare – Hammarby–Djurgården, 27 maj.

3122 – Limhamn Bunkeflo–Rosengård, 31 maj.

2369 – Hammarby–Limhamn Bunkeflo, 14 april.

1957 – Eskilstuna–Växjö, 20 maj.

1619 – Hammarby–Växjö, 28 april.

1 518 – Kristianstad–Vittsjö, 14 april.

1448 – Piteå–Hammarby, 20 maj.

1235 – Kristianstad–Rosengård, 20 maj.

1398 – Kalmar–Rosengård, 21 april.

1327 – Eskilstuna–Piteå, 22 april.

ANNONS