Hanna Öberg tog ännu en pallplats i världscupen när hon blev trea i torsdagens sprint. Arkivbild.
Hanna Öberg tog ännu en pallplats i världscupen när hon blev trea i torsdagens sprint. Arkivbild.

Öberg på pallen igen – trea i Oberhof

Hanna Öberg fortsätter att visa att hon höra hemma i världstoppen. I Oberhofs sprint kom andra pallplatsen i världscupkarriären.

ANNONS
|

Strax före jul tog Hanna Öberg sin första pallplats i världscupen när hon blev trea i Nove Mestos jaktstart. När världscupen återupptogs efter julledigheten på torsdagen följde hon upp det med ännu en tredjeplats, efter att ha varit en av få som sköt fullt i sprinten i tyska Oberhof.

- Jag är lite överraskad men jag gjorde verkligen jobbet i dag, både i spåret och på skjutvallen. Då är det jätteroligt att det räcker så långt, säger Hanna Öberg till SVT.

ANNONS

- Vi har tränat ganska mycket över jul och så, men det har väl säkert alla andra också så det känns inte riktigt som man har speeden. Men ja, det var bra, fortsätter hon.

Efter den sista skjutningen såg det ut som att svenskan hade pallplatsen i sin hand, men ett lysande slutvarv av Marte Olsbu Røisland gjorde avslutningen mer spännande än väntat. Till slut höll Öberg ändå norskan bakom sig och knep tredjeplatsen med tre sekunders marginal.

Hon kunde dock inte hota italienskan Lisa Vittozzi som tog sin första världscupseger i karriären. Vittozzi startar nu lördagens jaktstart 5,3 sekunder före torsdagens tvåa fransyskan Anaïs Chevalier, och 15 sekunder före Öberg.

- Det är ett jättebra utgångsläge inför lördagens tävling, jag tycker det känns som att jag fått ett väldigt bra start på året.

Även Mona Brorsson (34:a, två bom, 1.28,2 efter) och Elisabeth Högberg (49:a, en bom, 1.54,4 efter) får köra jaktstarten, medan Ingela Andersson (74:a) och Linn Persson (76:a) missade att bli bland de 60 bästa.

ANNONS
TT
ANNONS