Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kött

Insändare
2018-11-14

Gör skolmatsalen till en köttfri zon

Insändare Skolorna bör hålla nere mängden kött, servera mycket grönsaker och erbjuda minst en vegetarisk rätt som alla får ta av, enligt Livsmedelsverkets nya rekommendationer “Bra måltider i skolan". Det är bra för miljön, elevernas hälsa och minskar behovet av specialkost. Skolorna tillsammans med kommunpolitikerna bör snarast möjligt sjösätta de nya kostråden i skolmatsalarna. Bäst är det om skolorna serverar helt växtbaserat.
Insändare
2018-10-10

Mat- och klimatpolitik behövs för att bekämpa världshungern

Insändare Den 16 oktober uppmärksammar FN Världslivsmedelsdagen. Hungern har ökat sedan 2014 och läget är oerhört allvarligt. Vi går mot en klimat- och hungerkatastrof om världen inte vidtar mycket kraftiga och snabba klimatåtgärder enligt FN:s klimatpanels nya rapport. Nu måste politikerna i kommunerna och riksdagen agera genom en mat – och klimatpolitik som kraftigt minskar växthusgasutsläppen.
Insändare
2018-09-21

Vegomat i kommunerna är vägen framåt

Insändare Sommarens torka och värmebölja, som forskare till och med anser är kopplat till den globala uppvärmningen, visade hur sårbart vårt nuvarande jordbruk faktiskt är. En tydligare signal kan vi inte få om att det är dags att ställa om produktionen till mer växtbaserade alternativ. Kommuner och övriga offentliga verksamheter kan fylla en viktig roll.
Insändare
2018-09-17