Pallplats för Lindström i Ryssland

Fredrik Lindström slog till direkt i Tiumen. Svensken tog en pallplats när skidskyttarnas världscupsavslutning på rysk mark inleddes med sprint. Och Martin Fourcade – han var sig själv.

ANNONS
|

Fredrik Lindström inledde världscupavslutningen i ryska Tiumen med säsongens bästa resultat.

Svensken sköt fullt i sprintloppet över tio kilometer och gick ut som trea efter andra skjutningen. En placering han gick in på även i mål efter ett starkt slutvarv, 33,5 sekunder bakom Martin Fourcade och bara tre tiondelar efter fransmannen Simon Desthieux. Det gav en tredjeplats, som var de svenska skidskyttarnas första pallplats sedan OS i Pyeongchang.

I täten fanns det inget att göra åt Martin Fourcade. Fransmannen var så dominant som bara han kan vara när han med två fulla skjutningar kunde gå i mål med ännu en världscupsseger.

ANNONS

Den som teoretiskt sett kunde hota var Fourcades antagonist Johannes Thingnes Bø. Norrmannen stod dock för två bom på sitt första skytte, och därmed grusades hans förhoppningar om att kunna hota Fourcade. Där och då kändes det också sannolikt att förhoppningarna om att vinna sprintcupen grusades, då Bø i och med Fourcades seger fick bli som sämst tolva för att hålla det hoppet vid liv.

Bø slutade på 14:e plats och därmed kunde Fourcade räkna in en kristallglob för sprintvärldscupen till sin prissamling.

Jesper Nelin noterades för ett missat skott i båda skjutningarna, det vill säga totalt två bom. Svensken, som slutade 32:a, och 53:e-placerade Martin Ponsiluoma är tillsammans med Lindström klara för lördagens jaktstart.

TT
ANNONS