Ebba Andersson vann Kopparskidan i Falun.
Ebba Andersson vann Kopparskidan i Falun.

Pigg Andersson slog en seg Kalla

Ebba Andersson vann comebackduellen i Falun med sju sekunder före Charlotte Kalla. Samtidigt som Charlotte Kalla efterlyste bättre speed i åkningen, var det bara en vagel i ögat som störde Ebba Andersson.

ANNONS
|

- Jag är inte helt bekväm med vageln i ögat. Det har varit lite knivigt och störande att ha linser. Skulle vilja bli kvitt detta nu. Annars är jag mycket nöjd med hur jag genomförde loppet, säger Andersson, som kommer från en tung träningsperiod.

- Det märktes att man inte tävlat på ett tag, men ändå fick stabila svar från kroppen. Precis det jag förväntat mig, säger hon.

ANNONS

Loppet i Falun blev en härlig sekundkamp mellan de två skidprofilerna där Ebba Andersson hade fördel av att kunna åka på Charlotte Kallas tider. Under hela loppet hade Ebba ett övertag på mellan tre till sju sekunder.

- Det blev också en mental för mig kamp att åka på hennes tider. Nu är jag glad att det gick bra, säger Ebba Andersson.

Sliten Charlotte Kalla

Charlotte Kalla var inte lika nöjd efter målgången.

- Den rätta speeden fanns inte där. Det är slitet muskelärt och det finns mer att önska när det gäller tryck och distinkt åkning, säger Charlotte Kalla, som också är nedtränad efter flera hårda pass under helgerna.

- I dag ville jag ha ett bra träningspass eftersom det var länge sedan jag åkt 10 kilometer i ett svep. Den senaste tiden har det mest varit tröskeldrag och intervaller på träningarna.

ANNONS

Charlotte Kalla signalerar samtidigt lugn och harmoni inför nästa helgs världscuptävling i Otepää.

- Självklart vill jag alltid vinna, men i dag var Ebba otroligt stark. Det var ändå bra av mig att klara av att göra ett eget lopp eftersom Ebba startade bakom mig.

Kallas nya insikt

I nästa andetag berättar Kalla om den spontana insikt som slog henne inför loppet och gav djupare tankar kring sitt tävlande.

- Eftersom detta inte var en prioriterad tävling av klubben fick man själv rodda det mesta runt omkring. Nu slog det mig att det var såhär man började åka skidor. Här finns rötterna. Detta var så himla nyttigt för mig som får allt servat på världscupen, att nu själv ta ansvaret och inse vad de ideella krafterna betyder för längdskidsporten. Allt detta slog mig när jag började förbereda mig för Kopparskidan.

ANNONS

I herrtävlingen vann Simon Andersson före Jens Burman.

TT

Fakta: Kommande tävlingar

Nu väntar närmast följande tävlingar för Charlotte Kalle och Ebba Anderson

Världscupen: 19-20/1 Otepää. 26-27/1 Ulricehamn, 9-10/2 Lahtis, 16-17/2 Cogne.

VM i Seefeld: 19/2-3/3.

JVM i Lahtis avgörs 21-27/1

ANNONS