Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Prins tipsar: Så håller du håret i trim under corona

För många har det under corona gått lite längre mellan besöken hos frisören och vissa undviker det helt. Den lokala frisörprofilen Eddie Prins vill därför bjuda på några enkla tips på hur både män och kvinnor kan hålla håret snyggt och prydligt på egen hand.

När corona blev en del av verkligheten blev Eddie Prins, ägare till Prins Frisersalong i Vänersborg, först orolig. Inte bara för personalens och kundernas hälsa, utan även för verksamheten som hans pappa startade för snart 50 år sedan.

– Det jag bestämde mig för då var att göra någonting, att vara handlingskraftig. Vi tog höjd snabbt, var noga med att hålla oss uppdaterade, ändrade städrutiner och köpte in visir, berättar Eddie.

– Vi har ju en stor salong med minst 2,5 meter mellan varje stol. Och då undviker vi samtidigt att sätta kunder bredvid varandra. Dessutom hjälper vi dem som vill att boka lågfrekventa tider.

Efter en tuff vår vände det i juni. Kunderna från Vänersborg, Trollhättan och Dalsland började komma tillbaka och Eddie fick ofta höra att det berodde på salongens rymliga och fräscha lokaler. Från semestern och framåt har Prins mer eller mindre haft samma beläggning som vanligt och i oktober anställde han ännu en frisör till sitt team på 12 personer.

Frisören Anna Andersson är det senaste tillskottet på Prins Frisersalong i Vänersborg.
Frisören Anna Andersson är det senaste tillskottet på Prins Frisersalong i Vänersborg.

– Hade vi haft röda siffror kanske jag inte hade anställt men här var det läge att blicka framåt och satsa, förklarar Eddie.

– Samtidigt ser vi nu att fallen ökar i området igen och vi följer detta noga, men vi har som sagt väl inarbetade rutiner för att skapa en trygg miljö för våra kunder.

Eftersom många i samhället i dagsläget väljer bort offentliga inomhusmiljöer i så hög utsträckning som möjligt, vill Eddie Prins passa på att ge läsarna lite enkla tips på hur man på kort sikt kan hålla sig fräsch utan professionell hjälp.

Prins tre tips till männen

Klipp ögonbrynen. Lyft håren lite försiktigt med en kam och klipp. Plocka inte – då riskerar du att förstöra ögonbrynsformen då håren slutar växa på sikt.

Ansa öron och näsa. Skaffa en liten öron- och näshårstrimmer för att kontinuerligt ta bort tussarna som dyker upp.

Skägg- och hårtrimmer. Ta bort nackhåren, det är ett enkelt sätt att hålla sig lite fräschare. Jag skulle i sammanhanget vilja slå ett slag för att man satsar på en riktigt bra skägg- och hårtrimmer. Premiumvarianterna kostar ett par tusen men gör verkligen skillnad när man putsar mustasch och skägg.

Prins tre tips till kvinnorna

Dölj utväxten. Brukar du färga håret eller har grått hår känner du till begreppet utväxt och före corona kanske du var van att regelbundet färga bort den. En snabbfix kan vara att använda hårspray med färg i olika nyanser, så kallad root touch-up spray som man kan använda på benan och närmast ansiktet för att diskret och naturligt maskera utväxten. Den är urtvättningsbar men om du ska på middag eller ett viktigt möte och vill känna dig lite fräschare för en stund så är det en bra tillfällig lösning. Vi har ett stort utbud här på salongen.

Bra schampo och balsam. Se till att verkligen ha riktigt bra schampo och balsam hemma och unna dig en hårinpackning med jämna mellanrum. Det gör verkligen skillnad att kosta på sig bra produkter. På Prins Frisersalong har vi ett stort sortiment av de mest kända varumärkena och vi hjälper dig gärna att sätta ihop ett komplett kit för just din hemmahårvård.

Håraccessoarer. Om man känt sig orolig för att gå till frisör och till exempel luggen hamnat i ett mellanläge där man inte riktigt vet vad man ska göra, så kan en enkel lösning vara att återupptäcka diadem eller hårband.