Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Resebyrå i Trollhättan firar 70 år – och fortsätter växa

Nästa år fyller Lingmerths Resebyrå, som har kontor i Trollhättan, 70 år. Det gör dem till en av Sveriges äldsta resebyråer. Och i en tid då många aktörer i resebranschen har det tufft fortsätter Lingmerths att växa. "Vi satsar på att vara lokala och det är vår styrka", säger David Skott, resebyråchef på Lingmerths i Trollhättan.

När många resebyråer under de senaste åren fått kämpa i motvind har Lingmerths Resebyrå gjort en helt annan resa. Under de senaste åren har de ökat omsättningen rejält, något som inneburit flera nyanställningar, bland annat i Trollhättan. Dessutom är de på gång att öppna nya kontor runt om i landet.

– Man vinner inte på att centralisera. Vi vill att folk ska komma in och tjôta, den personliga servicen är viktigast för oss, säger David Skott, resebyråchef på Lingmerths i Trollhättan.

David Skott, resebyråchef på Lingmerths i Trollhättan.

Hjälper företag i Västsverige

Lingmerths Resebyrås huvudsakliga uppdrag är att boka och administrera hela affärsresor, in i minsta detalj. På Trollhättekontoret fokuserar de fem anställda på att serva företag och myndigheter i Tvåstad men också i övriga Västergötland och Bohuslän.

Här kan du läsa mer om alla resor Lingmerths Resebyrå kan hjälpa dig med

– I det här området finns mycket lokal teknik och innovation som behöver nå ut i världen. Om ett företag till exempel behöver skicka anställda till Kina eller någon liten flygplats i djungeln i Sydamerika så står det en bil och väntar på dem där. Det är ju underbart för dem att slippa tänka på sådant, vi löser hela resan, förklarar David.

"Mer prisvärt att låta oss styra upp allt"

Förutom stora affärsresor kan det handla om allt från konferensresor för stora grupper till kortare inrikesresor. Tjänster som att skicka statistik på miljöpåverkan och Global Warning System ingår också.

– Om det uppstår en situation som en jordbävning eller en skogsbrand så ska vi hela tiden veta var våra kunders personal finns. Att ett företag själva slipper sköta en så här stor administration, med den här typen av viktiga detaljer, gör att det oftast blir mer prisvärt att låta oss styra upp allt.

Skräddarsyr spännande privatresor

En allt större del av Lingmerths verksamhet handlar samtidigt om att skräddarsy unika resor åt privatpersoner, den typ av resor som skulle få en annan att slita sitt hår framför datorn om man försökte sig på att lösa allt själv.

Resekonsulten Erica Ericsson och resebyråchefen David Skott på Lingmerths i Trollhättan skräddarsyr dagligen resor åt både företag och privatpersoner.

– Just nu sitter jag med en kund som vill att vi sätter ihop en resa för 15 personer som ska ha med sig cyklar till Italien. De vill bo så att de kan cykla Giro d’Italia-banan och med hjälp av våra italienska kontakter ordnar vi till exempel service av cyklar och matleveranser till deras boenden längs med vägen. Sådant är svårare att lösa själv på internet, menar David Skott.

Kontakta Lingmerths Resebyrå i Trollhättan här

– Tjusningen med detta är att även om många personer är iblandade i ett sådant här omfattande projekt så går allt via någon av oss här i Trollhättan. Vi är den enda kontakt kunden behöver, vilket är väldigt uppskattat.

Närmar sig en miljard i omsättning

2020 firar alltså Lingmerths Resebyrå 70 år. Och en tidig present kan bli att de i år når en omsättning på en miljard kronor.

– Vi var nära redan förra året. Det här är ett bevis på att vi gör rätt som satsar på det lokala och personliga bemötandet. Företagen vet att när de ringer oss så vet vi vilka de är och vad de behöver, avslutar David Skott.