Rinne höll nollan efter kontraktsförlängning

Finländske stjärnmålvakten Pekka Rinne firade sitt nya kontrakt med Nashville med att hålla nollan på hemmaplan mot Boston.

ANNONS
|

26 räddningar blev det för Rinne i 1–0-segern, och Nashville håller sig därmed kvar i toppen av Western Division. Roman Josi stod för matchens enda mål i första perioden.

Pekka Rinne blir kvar minst fram till säsongen 2020–2021 i klubben, efter att ha tecknat ett nytt kontrakt som innebär en förlängning med två år.

Nästa säsong kommer Rinne att tjäna 6 miljoner dollar, och säsongen därpå får han fylla på bankkontot med ytterligare 4 miljoner.

Rinne, som varit Nashville troget sedan han draftades 2004, kommer från Kempele och firade sin 36-årsdag med att skriva på förlängningen.

"Både klubborganisationen och Pekka vill att han ska spela hela sin karriär med Predators, och det här hjälper till att nå det målet, samtidigt som det stabiliserar vår målvaktssituation för de två kommande säsongerna", säger Nashvillebasen David Poile i ett uttalande till NHL:s sajt.

ANNONS

Linne är en av ligans bästa målvakter, och utsågs förra säsongen till den bästa. Hans totala räddningsprocent är 91,9 procent.

TT
ANNONS