Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Rohlin vill avsluta med SM-guld

Linköpings och fotbollslandslagets försvarsklippa Charlotte Rohlin lägger av efter säsongen.Men först vill 34-åringen vinna SM-guld.
- Jag vill avsluta på topp men kroppen börjar också säga ifrån så jag känner att det är dags att jag lyssnar på den. Jag känner mig tillfreds med mitt beslut men samtidigt är det sorgligt och lite jobbigt såklart, säger Rohlin till SVT.

Rohlin spelade 77 landskamper, var bland annat med och tog VM-brons 2011 och EM-brons 2013, och VM i Kanada i somras blev hennes sista landslagsuppdrag.

Hon har varit Linköping trogen under hela sin karriär och hon blir kvar där även efter att spelarkarriären tagit slut om ett par veckor.

- Ja, jag kommer fortsätta i klubben på marknadssidan. Men jag vill också komma ut på planen så fort som möjligt igen, då som tränare av något slag. Jag kommer att gå tränarutbildningen till hösten, säger hon till SVT.

Linköping ligger trea i damallsvenskan och har fortfarande chansen att ta SM-guld.

- Det skulle vara så häftigt att få avsluta med ett guld! Vi har jobbat så många år och byggt upp något väldigt starkt och stort, säger hon.

LFC möter tabellettan Eskilstuna på söndag och tabelltvåan Rosengård i sista omgången den 18 oktober.