Rolfö missar VM-kvalet – Roddar magsjuk

Fridolina Rolfö och Julia Roddar missar fotbollslandslagets VM-kvalavgörande mot Danmark. Rolfö är inte tillbaka från sin lårskada och Roddar har blivit magsjuk.

ANNONS
|

Fridolina Rolfö kunde inte spela mot Ukraina i torsdags, men det fanns hopp om att Bayern München-anfallaren skulle bli återställd till den avgörande VM-kvalmatchen mot Danmark i Viborg på tisdag.

Men nu kommer negativt besked från fotbollslandslagets läkare Houman Ebrahimi:

- Fridolina körde individuell rehab under hela veckan, och sedan gjorde vi specifika muskeltester i går (lördag). Men vi har inte den säkerhetsmarginalen för att hon ska kunna prestera på högsta nivå. Så vi valde tillsammans med Fridolina och coachstaben att hon inte ska spela på tisdag, säger Houman Ebrahimi.

ANNONS

En annan lite oroväckande nyhet är att inte heller Julia Roddar reser med till Danmark. Göteborgsmittfältaren har blivit magsjuk.

- Hon blev tyvärr magsjuk nu på morgonen, direkt efter frukost, så vi har isolerat henne från truppen och hon stannar kvar här.

Jennifer Falk, reservmålvakten som delar rum med Roddar, kunde dock träna som vanligt.

Montpellierforwarden Sofia Jakobsson tränade inte med det övriga laget under andra halvan av söndagens träning, men ska vara redo för spel.

- Hon körde med våra sjukgymnaster i stället. Vi valde att köra individuellt med henne efter matchen också, för att optimera henne på bästa sätt inför tisdag. Hennes kropp behöver det.

Sverige behöver minst spela oavgjort mot Danmark för att vinna gruppen och säkra en VM-plats.

TT
ANNONS