Rosengårdstränaren: Kräver årets prestation

Nittio minuter av fotboll återstår för Rosengård. Sista möjligheten att rädda säsongen är att vända ett 2–3-underläge borta mot Slavia Prag i Champions League.

ANNONS
|

Kvällens bortaretur i åttondelsfinalen i Champions League mot Slavia Prag är sista chansen för Rosengård att vända årets säsong till något positivt. Utgångsläget är dock inget vidare. Malmöklubben föll i det första mötet på hemmaplan med 2–3.

- Det krävs ju mycket av oss, mycket mentalt och vi måste verkligen vinna den här matchen. Det är samtidigt en uppgift som vi kan växa av, både som lag och individuellt, säger anfallaren Anja Mittag.

ANNONS

"Inte inbilla oss något"

Lördagens dubbla smäll där både SM-guld och Europaspelet nästa säsong försvann med 2–4-förlusten borta mot Göteborg bearbetade Rosengård under söndagen. På måndagen var spelarna lediga – sedan dess har det varit fullt fokus på Slavia Prag.

- Vi får inte inbilla oss något annat än att detta kommer att kräva årets prestation för att vi ska kunna klara av det, säger tränaren Jonas Eidevall.

Förmodligen kommer det att krävas en vinst med två bollar. En uddamålsseger kan också räcka, under förutsättning att det blir många mål i matchen. Räkna dock inte med någon chansartad offensiv från det svenska laget direkt vid avspark.

"Mindre att förlora"

- Det finns inget resultat att jaga där vi ska tappa någon form av balans eller där vi gör avkall på saker och ting defensivt och börja chansa. Det finns över huvud taget inte, säger Jonas Eidevall och fortsätter:

ANNONS

- Sedan om det är 10–15 minuter kvar och vi behöver ett mål, då blir det som mot Göteborg, där vi behövde gå för ett SM-guld. Vi har mindre att förlora denna gång, säger Eidevall med ett snett leende.

Tredjeplatsen i allsvenskan innebär att Rosengård för första gången sedan 2010 inte spelar i Champions League nästa säsong. Med största sannolikhet ska tilläggas. Sista chansen att nå Europa även nästa höst är att vinna nuvarande upplaga av turneringen.

TT

Fakta: Champions League

De sista åttondelsfinalerna i Champions League spelas i kväll. Här är utgångsläget inför returerna: Slavia Prag–Rosengård 3–2, Glasgow–Barcelona 0–5.

Klara för kvartsfinal: Paris Saint Germain (5–2 sammanlagt mot Linköping), Lillestrøm, Lyon, Wolfsburg, Bayern München och Chelsea.

Lottningen till vårens kvartsfinaler – och även vilka som möts i semifinal – sker den 9 november i Nyon, Schweiz.

Kvartsfinalerna spelas 20–21 mars och 27–28 mars. Semifinalerna avgörs 20–21 april och 27–28 april.

Finalen spelas den 18 maj på Ferencváros-stadion i Budapest.

Källa: Uefa.

ANNONS