Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Saabaffären kan vara avslutad

Saab ska nu vara sålt. Konkursförvaltarna har avslutat sitt arbete och kommit till ett resultat, enligt Trollhättans stadsdirektör. Från Trollhättans stads sida vill man senare tona ner betydelsen av detta.

Det är nu på torsdagsmorgonen som stadsdirektör Annika Wennerblom kan meddela att den information hon fått är att försäljningen av Saab Automobiles konkursbo nu ska vara färdig.

– Men tidpunkter för när man meddelar vem köparen är vet vi inte. Man har sagt att det ska vara klart den här veckan, men med tidpunkter i sådana här sammanhang är alltid svårt, säger Wennerblom till TTELA.

– Vi är luttrade.

Så vitt Wennerblom känner till är det fortsatt en helhetslösning som gäller.

Något senare på förmiddagen tar Trollhättans stad informationschef, Peter Asp, kontakt med TTELA och tonar ned uppgifterna från stadsdirektören.

- Från kommunens sida vet vi inte ifall affären är avslutad eller ej.

Man kan konstatera att det från flera håll de senaste veckorna kommit uppgifter om att elbilskonsortiet som står bakom National Electric Vehicle Sweden (Nevs) ligger bra till. Så även denna vecka, då det flera gånger kommit uppgifter om att de köper Saab. Och det har vidare kommit tydliga uppgifter om att Youngman inte kommit i mål och att Mahindra & Mahindra inte varit aktiva i processen på länge, vilket också pekar på att elbilskonsortiet dragit det längsta strået.

TTELA har sökt Saabs konkursförvaltare, men utan att lyckats nå dem. Från Nevs sida säger man följande:

– Vi kan bekräfta att vi är en budgivare, och att vi fortfarande hoppas att det finns en möjlighet att förvärva Saabs konkursbo, säger Mikael Östlund på kommunikationsbyrån Springtime som är talespersoner för elbilskonsortiet.