Samuelsson: "Saknade sista lilla skärpan"

Guld och gröna skogar i Pyeongchang. Ett desto mindre glamoröst uppvaknande i Kontiolax. De svenska skidskytteherrarna träffade inte lika rätt som på OS i världscupsomstarten i Finland.

ANNONS
|

Efter medaljer och framskjutna placeringar i Pyeongchang återvände de svenska skidskytteherrarna till världscupsscenen i ett helt annat strålkastarljus än vad fallet var innan OS.

Samma världscupsvardag men ändå inte för Sebastian Samuelsson efter OS-framgångarna.

- Jag tycker man kommer hit med rakare rygg och bättre självförtroende. Att man vet att man kan vara med och göra bra resultat. Det är den stora skillnaden, säger Samuelsson.

TT: Är det en extra press också jämfört med tidigare?

ANNONS

- Så klart man känner att förväntningarna utifrån ökat. Mer media och fler som känner igen en. Men jag ser det som ganska naturligt och ganska kul också.

"Inte 110 procent"

Sett till just dessa förväntningar var inte en 21:a plats på sprinten i Kontiolax någon jackpott direkt för Sebastian Samuelsson, som dock slog lagkamraten Jesper Nelin (22:a med en bom) med drygt 2,5 sekunder, och även bomfrie Martin Ponsiluoma (37:a) och Fredrik Lindström (62:a med tre bom) med desto större marginal.

Segrande ryssen Anton Sjipulin, som stod för ett dundrade formbesked efter att inte ha fått åka på OS, fanns inget att göra åt.

Ingen succé (och med största sannolikhet heller ingen masstart på söndag) – men ingen katastrof för Samuelsson.

- Det kändes ändå helt okej. Åkningen var fortsatt bra men det känns som att det saknades den där sista lilla skärpan i skyttet, Det var en sådan dag där man inte var 110 procent med, säger Samuelsson, som noterades för två bom totalt, jämnt fördelade över de två skyttemomenten.

ANNONS

Längd-SM väntar

Han har dock konserverat OS-formen i rätt del av tävlandet sett till kommande planer. På SM-veckan i Skellefteå om knappt två veckor ska Samuelsson testa lyckan i längdskidspåren.

TT: Skönt formbesked inför den utmaningen?

- Det tycker jag. Det är några veckor kvar till SM men det känns bra.

Franske stjärnan Martin Fourcade kom inte till start på grund av sjukdomsbesvär.

TT
ANNONS