Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Samya Sekkat har koll på bollen i mötet med Rebecca Ehn i andra omgången av Quality Hotel Open. VTK-tjejen vann i raka set och ställs i dagens kvartsfinal mot Vilma Berglund, en spelare som är rankad etta i Sverige bland tolvåriga tjejer.

Samya först som sist

Samya Sekkat vann den första bollen, och satte direkt nivån på mötet med Rebecca Ehn. 58 minuter senare vann VTK-tjejen även matchens sista. – Jag spelade inte lika bra som i måndags, men det räckte ändå, sa Samya som nu är klar för kvartsfinal i Quality Hotel Open.

Samya Sekkat gjorde entré i turneringen i måndags, och stod då för en knall när hon gav Maria Smolyar respass i raka set: 6-3, 6-4.

– Det är inte varje dag man spelar mot en ryska, men jag har faktiskt gjort det en gång tidigare, sa Samya, som är född i Casablanca och således har rötterna i Marocko.

– Jag spelade mitt spel, nästan allt fungerade, och så var det kul att pappa stod på läktaren.

Lika imponerad – och överraskad – var tränaren Peter Lindgren:

– Jag har aldrig sett Samya spela så bra tidigare, det var flera klasser bättre än bara för ett par veckor sedan.

Det gav Samya en plats i andra omgången, på andra sidan nätet stod Rebecca Ehn från Lidköping.

Och om ryskan Smolyar var en ny bekantskap har Sekkat och Ehn stött på varandra flera gånger tidigare med varierade resultat.

Den här gången var det dock inga större diskussioner om vart segern skulle hamna. Tjejerna började för all del matchen med att bryta motståndarens serve var sin gång, och följdes åt till 3-3, men sedan satte Samya in de avgörande slagen.

Hon bröt först Ehns serve i det sjunde gamet, och när hon sedan gjorde om bedriften i det nionde så vann hon också första set med 6-3.

Resten gick som på räls, och med två servegenombrott såg Sekkat till att gå fram till 5-1 och med möjlighet att serva hem matchen.

Det gjorde hon också, när Ehn satte en serveretur i nät var VTK-tjejen vidare.

– Men jag spelade bättre mot ryskan, tur att det räckte ändå.

Därmed spelar Samya kvartsfinal i dag, och då vill det nog till att hon plockar fram sitt bästa spel om det ska gå vägen.

Motståndare där är Vilma Berglund, och hon är rankad etta i Sverige bland tolvåriga tjejer och favorit till ytterligare avancemang.

Berglund fick dock slita hårt innan hon i går kunde besegra Margareta Chadrina i andra omgången, en match över tre set som slutade 3-6, 6-4, 6-3.

– Vi får se hur det går, om jag kan spela som i måndags tror jag att jag har chansen, säger Samya.