Schelin: "Önskar att jag kan spela igen"

Det har gått ett halvår sedan landslagsanfallaren Lotta Schelin senast spelade fotboll. Och om det blir någon mer fotboll på elitnivå vet hon inte.

ANNONS
|

Schelin är fortfarande sjukskriven för den ständigt närvarande huvudvärken. Men hon mår bättre nu,

- Det är ok. Det går upp och ner men jag har i alla fall många bra dagar nu. Så vi har hittat rätt i medicinen och behandlingen, säger hon.

Orsaken till huvudvärken är inte klarlagd. Men hon har i alla fall kommit ur smärtspiralen. 34-åringen säger att hon hoppas och önskar att kunna spela fotboll igen.

ANNONS

- Jag vill ju känna mig helt frisk och först då är jag redo att fatta olika beslut.

Skulle det inte bli möjligt att komma tillbaka till spel vill hon ändå vara kvar inom fotbollen.

- Allt som heter sport är intressant, Uefa, förbundet eller tv-sammanhang. Jag vill jobba med ett projekt som känns meningsfullt för mig, det hade varit det optimala. Man vill ju ge tillbaka på något sätt, säger Schelin.

Det var i juni, under en damallsvensk match med Rosengård, som Schelin fick en knuff och föll till marken. Sedan kom huvudvärken. Men eftersom Schelin haft besvär med migränliknande huvudvärk i många år, bland annat efter att ha nickat bollar, gjorde hon som hon brukade. Hon tog smärtstillande, bet ihop och åkte med landslaget till EM.

Men efter EM tog det stopp och 34-åringen har varit sjukskriven sedan dess.

ANNONS
TT
ANNONS