"Sedinarna" missade straffar – och hyllades

Henrik och Daniel Sedin har inlett avskedet i NHL. Mot Vegas missade bröderna var sin straff – men de hyllades ändå rejält i den näst sista hemmamatchen med Vancouver.

ANNONS
|

Matchen, som Vegas vann med 5–4 efter straffläggning, var den första efter att bröderna Sedin meddelat att den här NHL-säsongen blir den sista i deras framgångsrika karriärer.

37-åringarna hyllades av hemmafansen både före, under och efter matchen. Bland annat med en stående ovation under tredje perioden.

- Jag tycker att vi hanterade det bra. Publiken var fantastisk. Det är svårt att kontrollera dina känslor när man hör något sådant, säger Henrik Sedin enligt nhl.com.

ANNONS

När matchen var slut åkte brödraparet runt på isen och applåderade publiken. Sedan skakade svenskarna också hand med hela Vegaslaget, som hade dröjt sig kvar på isen för att visa respekt för hockeylegendarerna från Örnsköldsvik.

Två matcher kvar

När William Karlsson gjorde 4–1 för Vegas – svenskens 43:e mål för säsongen – såg matchen avgjord ut redan i början av tredje perioden. Men Vancouver kom tillbaka till 4–4 och Daniel Sedin noterades för en assist till Bo Horvats mål. I straffläggningen var det sedan bara Vegasbacken Shea Theodore som lyckades göra mål, medan såväl "Sedinarna" som William Karlsson fanns bland straffsumparna.

Nu återstår bara två matcher – och sannolikt ännu mäktigare hyllningar – för bröderna Sedin. Först den sista hemmamatchen mot Arizona på torsdagen och sedan Edmonton borta på lördag.

Forsberg bortdömd

Borta mot Florida kvitterade Filip Forsberg för Nashville med bara 0,6 sekunder kvar av matchen – trodde han. Men målet dömdes bort, eftersom målvakten bedömdes ha blivit störd av Forsbergs lagkamrat Viktor Arvidsson.

Därmed segrade Florida, som kämpar om en plats i slutspelet, med 2–1. Nashville är redan klart för slutspel.

Tampa Bay vann över Boston med 4–0. Båda lagen är slutspelsklara men slåss om förstaplatsen i Atlantic division. Victor Hedman satte 2–0-målet, vilket innebar den svenske backens 16:e mål för säsongen.

ANNONS

Columbus jagar slutspelsplats och kom ett steg närmare kampen om Stanley Cup-bucklan efter seger mot redan avhängda Detroit med 5–4. I Detroit stod Gustaf Nyquist för ett mål och en assist, och lagkamraten Henrik Zetterberg spelade fram till tre av målen.

TT
ANNONS