Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Siffrorna visar – här är bästa låneförmedlaren 2022

Har du mycket planerat för året och ska söka lån till dina investeringar? Då är du inte ensam. Med hjälp av siffror från förra året har vi tagit reda på vem som är den bästa låneförmedlaren 2022 – enligt kunderna själva.

I dag tar allt fler privatpersoner hjälp av en låneförmedlare när man ska söka ett privatlån. En låneförmedlare lånar själv inte ut pengar utan fungerar i stället som en länk mellan dig och bankerna.

Låneförmedlaren hanterar din ansökan och skickar ut den till flera långivare samtidigt. Det gör att du på bara några klick får ut din förfrågan till många banker direkt, och du kan sedan välja erbjudandet med bäst villkor.

Men vilken är bästa låneförmedlaren 2022? Tittar man på kundnöjdhet från Trustpilot och Google recensioner ligger Sambla i topp.

Sambla får högst betyg av kunderna

På båda tjänsterna snittar Sambla 4.8 av 5 – vilket är högst i klassen. Man har dessutom klart fler recensioner och nöjda kunder än många av konkurrenterna.

– Vi har alltid kunden i fokus och det är såklart jätteroligt att det ger resultat. Vi har nu hjälpt över 600 000 kunder i hela Norden att hitta rätt och vi strävar alltid efter att bli ännu bättre, säger Marcus, expert på privatekonomi hos Sambla.

Jämfört med konkurrenterna är man också den låneförmedlare som är kopplad till flest antal långivare. När du gör en ansökan via Sambla skickas din ansökan ut till över 40 långivare.

– Ju fler långivare som får din ansökan – desto större chans till låg ränta och bra villkor. Så enkelt är det, säger Marcus.

Tvåa på listan kommer Advisa. Med ett snitt på 4.65 på Trustpilot och Google recensioner och 37 långivare hamnar de strax efter Sambla under 2021.

Fördelar med att använda en låneförmedlare

Fördelarna med att använda en låneförmedlare är många. Du sparar tid när du med några få knapptryck får ut din ansökan till ett 40-tal långivare direkt – något som annars hade tagit mycket tid i anspråk. Tjänsten är dessutom kostnadsfri, samt att det bara tas en UC på dig, snarare än en för varje bank.

När din ansökan – via låneförmedlaren – skickas ut till många banker samtidigt kan du också få ett lån som passar dig så bra som möjligt. Du kan i lugn och ro jämföra dina erbjudanden och välja det med lägst ränta och bäst villkor.

Du får också rådgivning. De bästa låneförmedlarna har alltid en kunnig kundsupport som kan guida dig och hjälpa dig att reda ut oklarheter.