Skellefteå fick Brynäs på fall, här Matt Andersson som trycker ner Daniel Mannberg.
Skellefteå fick Brynäs på fall, här Matt Andersson som trycker ner Daniel Mannberg.

Skellefteå fortfarande spöke för Brynäs

Brynäs behövde ett lyft mentalt för att börja röra sig uppåt i tabellen. Då körde Skellefteå över Gävlelaget (8–2) i Gavlerinken.

ANNONS
|

Besvikelse, ilska, frustration, revanschlust. Det kokar inombords hos Brynäskaptenen som efter två perioder och ställningen 1– 6 höjde rösten i omklädningsrummet så det dånade långt ut i arenan.

- Man måste visa lite känslor när det rinner iväg sådär. När det blir så många mål får man inte bara lägga sig ner utan man vill ändå visa någonting, försöka tackla och sända några signaler i sista perioden att vi inte accepterar det här. Vi möter dem på lördag igen, då gäller det att sända signaler i tredje att vi kan mycket bättre, förklarar Blomqvist.

ANNONS

Nu hjälpte inte utskällningen.

Skellefteå – som gjorde tre mål på Felix Sandström i första perioden och tre mål på inbytte David Rautio i andra – ville inte slå av på takten i tredje.

"Ont i ens Brynäshjärta"

Pär Lindholm gjorde sitt andra mål för dagen (7–1) efter 2.42 och i slutet av matchen rundade tvåmålsskytten Tim Söderlund av Skellefteås målparty med ett läckert frilägesmål (8–1) innan Juuso Ikonen fick tröstmåla i slutsekunderna (8–2).

På läktarna skreks ”visa hjärta Brynäs”.

Men den spelmässiga kollapsen sved mer än så för Jacob Blomqvist:

- Det gör ont i ens Brynäshjärta. Man vill så gärna vinna, man känner så stort ansvar och vilja att prestera. Brynäs ska vara ett bra lag och just nu spelar vi inte tillräckligt bra. Vi ska kunna leverera mycket bättre hockey än det här.

Inte spelat bra

Hur hamnade Gävlelaget här då?

Försäsongen med sex segrar på sju matcher ingav fina förhoppningar.

Sedan har alla kurvor pekat åt fel håll för vårens SM-finalister som är nästjumbo efter bara två segrar på åtta spelade seriematcher.

ANNONS

Brynäs har gjort näst minst antal mål i serien framåt (15) och släppt in näst flest bakåt (30).

- Statistiken ljuger inte. Så enkelt är det. Men försäsongen var bara bra resultatmässigt. Prestationsmässigt var det inte så himla bra. Vi har inte spelet en enda bra match, sett över 60 minuters hockey, ännu. Det var svajigt på försäsongen med, analyserar Blomqvist.

TT: Men 2– 8?

- Vi börjar bra, tar kommandot och gör 1– 0. Sedan händer något. När man är i en svacka är man skör och sårbar när de gör mål. De utnyttjar våra misstag maximalt. Nu är det bara att gå ihop och verkligen börja från ruta ett igen.

Melin maktlös

Brynästränaren Roger Melin var lugnt sammanbiten under matchen och konstaterade efteråt:

- Man känner sig väldigt maktlös när man står i båset och målen ramlar in ett efter ett.

ANNONS

Men Brynäskaptenen Blomqivist tar Melin i försvar gentemot de som vill se ett tränarbyte redan nu:

- Han är inte på isen och kan visa några känslor där utan det handlar om att sända signaler när man är ute på isen, tror jag.

TT
ANNONS