Skjutstark Lindström byter stafett

Wolfgang Pichler har tänkt om inför söndagens världscuppremiär i skidskytte. Efter att ha åkt den lättåkta banan bestämde sig förbundskaptenen för att skjutstarka Fredrik Lindström får debutera i singelmixedstafetten och att Sebastian Samuelsson tar hans plats i mixedstafetten i Pokljuka.

ANNONS
|

- Det här är taktiskt. Lindström är i en superskjutform, och skyttet är viktigt här när man inte kan avgöra i spåret. Varje medalj är värd lika mycket och vi vill ha det bästa laget i varje gren, säger Wolfgang Pichler.

Lindström åker stafetten, där åkarna växlar över till varandra och gör fyra skjutningar var, tillsammans med Linn Persson. Det blir veteranens första singelmixedstafett, som för första gången är VM-gren i Östersund i mars.

ANNONS

- Min erfarenhet är noll egentligen. Det har jag inte kört. Men det är en spännande tävlingsform och jag tror att den passar mig ganska bra också, säger Lindström.

I mixedstafetten som avgörs ett par timmar senare premiärkör Emma Nilsson, Hanna Öberg, Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson.

- Tävlingsbanan i morgon (söndag) är väldigt flack, det måste vara den flackaste banan man har kört på en världscup. Det blir nog inte så utslagsgivande i spåret utan det är nog här inne på vallen som det avgörs, säger Samuelsson efter träningen.

TT

FAKTA: Skidskyttepremiären

På söndag startar världscupsäsongen med tävlingar i Pokljuka, Slovenien. Här är programmet:

Söndag: Singelmixedstafett (12.00) Linn Persson och Fredrik Lindström, mixedstafett (14.30) Emma Nilsson, Hanna Öberg, Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson.

Onsdag: 20 km, herrar (14.15)

Torsdag: 15 km, damer (14.15)

Fredag den 7 december: Sprint, herrar (14.15)

Lördag den 8 december: Sprint, damer (14.15)

Söndag den 9 december: Jaktstart, damer (11.45), herrar (14.45)

ANNONS