Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

SM-brons i boxning för Albin

Albin Albinsson från Mellerud tog brons i helgens SM i Karlstad. – Jag är otroligt nöjd med min insats i SM, summerar Albin.

Albin Albinsson hade kvalat sig till SM i Karlstad och startade med kvartsfinal mot Amade Issufo. Han vann tämligen överlägset med 16-5 och kontrollerade matchen väl.

– Jag försökte boxas smart och pressade honom utan att komma för nära. Sen ökade jag successivt och forcerade i slutet, säger Albin till TTELA.

Gav 200 procent

I semifinal ställdes han mot IFK Göteborgs Hampus Henriksson, en landslagsman med över 90 matcher i bagaget.

– Jag bestämde mig för att ge 200 procent. Det är svårt att få poäng mot en så skicklig boxare, men jag inledde med att träffa honom några gånger. Jag ville pressa också honom och hålla ett högt tempo.

Matchen blev också jämn, poängen utspelade sig enligt följande: 6-6, 10-12, 19-19.

”Överträffade mig själv”

Eftersom matchen slutade oavgjort fick slagräkning tillämpas, Henriksson hade några fler träffar och dömdes som segrare, han vann också SM-guldet senare.

– Han ledde efter andra ronden så jag forcerade bra i slutet. Jag har nog aldrig boxats så här bra tidigare och jag överträffade mig själv, menar Albinsson.

Förlusten i semi räckte till medalj och Albin Albinsson fick alltså ett brons för insatsen.

Tidigare i år, på lång­fredagen, mötte han silvermedaljören från SM-tävlingarna i Karlstad, den tredjerankade Johan Christiansson, och besegrade denne med 3-0.

Albin Albinssons utveckling gör att han snart kan bli aktuell för finare uppdrag.

– Mycket talar för att Albin är mogen för landslagsuppdrag, säger Karol Kaniuk, en av hans tränare i Vänersborgs BK.

Från Mellerud

Albin kommer från Mellerud och tävlade i SM Vänersborgs Boxningsklubb. Han har dock flyttat till Borås och tränar med klubben Ymer och ska representera den klubben hädanefter. Där tränas han för övrigt av Tage Isaksson, också han bördig från Mellerud.

Kaniuk menar att Albin är villig att satsa hårt och har en positiv utvecklingskurva som kan leda honom till fler SM-medaljer.

– Jag hoppas att jag kan nå landslaget. Jag har skapat mig ett namn och har närmat mig dem i toppen. Nu är planen att lägga in en växel till och fortsätta, säger Albin.