Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/13

Festen för 40-plussarna

Trots att kvällen ännu var ung så var leendena många och feststämningen hög när TTELA minglade på Klubb Slussen. Och hyllningarna till 40-plusklubben lät inte vänta på sig.

Dörrarna till Slussen, klubben för alla från 40 och uppåt, slogs upp klockan 21. Paul Paljett som startade originalklubben 1982 tog emot i entrén utanför Lipz Nightclub.

– Vi hade premiär för nya Slussen 40 plus i april förra året. Då var det nästan på dagen 35 år sedan den gamla öppnades. Och det blev ju succé. Men det här är en liten chanskväll nu när vi kör på Fallens dagar. Det är mycket folk ute, men vi får se hur många som kommer ikväll. De kommer i alla fall senare än vanligt, säger Paul Paljett, som spådde en bra kväll.

Inne på Lipz snurrade discokulorna och besökarna skrädde inte på hyllningsorden över Klubb Slussen. Joakim Lundgren var en av dem som gick på originalklubben på 80-talet. På den nyare upplagan har han varit två gånger tidigare.

– Det bästa är att träffa gamla vänner från 80-talet. Det är verkligen jättekul.

"Alla vill ha mer sådant här"

Pia Lindberg, som på lördagen var ute med Olle Nyhus, försökte gå in på Slussen på premiärkvällen – men efter 2,5 timmar i kö utanför gav hon upp. Så hon var glad att hon kom in den här gången.

– Vi har haft en jättebra Fallens dagar. Vi har strosat, lyssnat på musik och det blir kanske en langos när vi går hem, om de fortfarande har öppet då, säger hon.

Cathrin Axelsson och Janne Niemisalo tog en drink tillsammans på lördagskvällen.

– Alla vill ha mer Paul och mer sådant här i stan. Jag var med redan 1982 och jag älskar Klubb Slussen.

Cathrin Axelsson gjorde sin Slussen-debut några år senare: 1986.

– Det här är verkligen ett jättebra koncept.

Trötta fötter

Dan och Annika Olausson var ute tillsammans på lördagen.

– Det är kul att det är lite disco, som det var förr. Dan var verkligen en disco-fantast – jag var mer i raggarbilen, berättar Annika.

Två DJ:s spelade 70-, 80- och lite 90-talsmusik på dansgolvet, mestadels på vinyl. Bland annat Stevie Wonder och George Michaels Careless Whisper levererades när TTELA var på plats.

Penilla Gunther och Christin Björk gjorde Fallens dagar och Klubb Slussen tillsammans.

– Vi har haft det jättebra, men det känns i fötterna nu. Och så ska man dansa nu med! säger Penilla Gunther.

– Men Fallens dagar är bara en gång om året, så man får köra järnet, fyller Christin Björk i.