Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Regnbågsflagga.
Regnbågsflagga.

Tiderna du ska ha koll på

På lördagen smäller det: den första Trollhättan Pride någonsin går av stapeln. TTELA ger dig tiderna i programmet.

Pride startar klockan 12 på lördagen med ett mingel på festivalområdet på Strandgatan. Där kan man besöka utställare som exempelvis Brottsofferjouren, Transsammans, ungdomsmottagningen och Trollhättans stad.

Klockan 13 inviger komikern Therese McDonald festivalen, vilket följs av underhållning på scenen. Stora Sångkalaset uppträder, liksom Kim Kärnfalk och Gregor Michaj.

Vid 14.40 rundas underhållningen av och det är dags att samla ihop sig inför Pridetåget, som kommer avgå från festivalområdet klockan 15.

– Vi kommer gå ut och berätta sträckan på plats, men den utgår ifrån och går i mål Strandgatan. Det handlar om centrala staden, säger Johan, talesperson för Trollhättan Pride.

Festivalens sponsorer kommer alla gå med i tåget och det handlar bland annat om Trollhättans stad, IF Metall, Svenska kyrkan, GKN och LO, liksom en rad politiska partier. Även Högskolan Väst och Kunskapsförbundet Väst kommer gå med.

I nuläget är drygt femhundra personer från bland annat sponsorerna anmälda till paraden. Till det kommer alla privatpersoner som kommer gå med tåget.

– Vi räknar med mellan 500 och 1 000 personer. Men vi hoppas ju på hur många som helst, säger Johan.

Pride avrundas med efterfest på Lipz och Swania.