Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Förra årets spelning under våren med Uno Svenningsson lockade en hel del publik.

Spelar för levande landsbygd

Nu väntar snart ett nytt arrangemang på utomhusscenen vid Askerödgården. Denna gång är det Funk Connection med bland annat gitarristen Mats Johansson som är högaktuell med Digiloo.

Förra året spelade Uno Svenningsson på samma scen inför ett hundratal åskådare. Förhoppningen inför årets spelning är att fördubbla antalet besökare.

– Det hade varit fantastiskt kul om vi kunde fylla den gamla gården med människor från hela Västsverige. Vi vet att vi har en hel del fans där ute som ivrigt väntar på att få höra oss igen, säger Christer Lärk.

Han är sångare i bandet och en av drivkrafterna bakom eventet tillsammans med Askeröds nybildade byalag.

Under våren har medlemmarna i bandet Funk Connection återförenats och under sommaren har de gästat ett par scener. Den 10 augusti kommer de till en av sina hemorter, Lilla Edet och de kommer inte bara att bjuda på 80-talsmusik.

– Vi har en rad nya låtar som vi hoppas publiken kommer att gilla. Men vi kommer självklart att spela våra gamla hits också, säger Christer Lärk.

En av orsakerna till att han vill arrangera spelningen är att främja en levande landsbygd. Under eftermiddagen kommer det att finnas tipspromenad, fiskdamm och servering av fika.

Arrangörerna uppmanar publiken att ta med filtar att sitta på och skulle det bli regn kommer spelningen att flyttas in i den gamla ladan.

Bandet består av Christer Lärk, Bertil "Basberra" Holmgren, Mats Johanson, Peter Johansson samt Peder Jonson.

Målsättningen för bandet är att släppa en ny skiva under våren 2015 och till hösten väntar inspelningar i studion.

– Vi har en hel del instrumentala låtar att jobba med och vi hoppas kunna ta en plats på Rocksveriges låtlista, avslutar Christer Lärk.

Det finns fortfarande inget definitivt besked om framtiden för Askeröd gård. Stiftelsen Oskar Anderssons donationsfond har begärt permutation hos kammarkollegiet då det saknas pengar för underhåll. Det behövs för att kunna sälja av gården som strider mot stiftelsens stadgar som bygger på Oskar Andersson testamente.

Askeröds byalag arbetar bland annat för att rädda den unika 1800-talsgården så att allmänheten även i fortsättning får tillgång till den.

Enligt kammarkollegiets första svar så finns det endast två alternativ för stiftelsen Oskar Anderssons donationsfond. De är att sälja hela fastigheten eller att behålla den och lösa likviditetsproblemen på annat sätt.