Hanna Öberg hade en bom i det liggande skyttet. Arkivbild.
Hanna Öberg hade en bom i det liggande skyttet. Arkivbild. Bild: Antti Aimo-Koivisto/AP/TT

Öberg om norska dominanten: "Superstark"

Svensksuccén uteblev i världscupsprinten i tyska Oberhof. Samtliga svenska skidskyttar missade pallen när det återigen blev norskan Tiril Eckhoff högst upp.
– Hon är superstark, säger Hanna Öberg.

ANNONS

Det blev ingen ny pallplats för Hanna Öberg.

I världscupsprinten i tyska Oberhof ställde en bom i det liggande skyttet till det för den svenska skidskyttestjärnan som blev sjua.

Däremot slog hon världscupledaren Marte Olsbu Røiseland med 2,2 sekunder till godo.

"Lite synd"

Efteråt var Öberg nöjd – trots den missade pallplatsen.

– Det känns som ett stabilt lopp tycker jag. Jag känner att det drar iväg lite när jag bommar, vilket är lite synd. Jag gör en bra serie men slänger iväg det sista skottet lite och drar det till vänster. Det är synd men det är positivt att jag har kontroll över serien, men jag hade helst satt alla fem, säger Öberg på telefon från Oberhof innan det är dags att sticka ut och springa bort lite mjölksyra.

ANNONS

Hon fortsätter:

– Sen tycker jag att åkningen funkar helt okej. Det är nog lite bättre än förra veckan, så det känns bra.

– Nej, det vet jag väl inte om jag tänker. I dag var det en väldigt tajt tävling med många som presterade. Det var tajt i listan och då blir det så att det "bara" blir en sjundeplats, säger hon.

Öberg var 38,2 sekunder bakom segrande Tiril Eckhoff. Norskan fortsätter därmed att dominera i sprint och tog sin tredje världscupseger på distansen i vinter – trots en bom.

– Hon imponerar. Hon är superstark och när hon är så pass stabil på vallen är hon svårslagen, säger Öberg.

Elvira bommade sista

Tvåa blev italienskan Dorothea Wierer följt av österrikiskan Lisa Hauser.

Näst bästa svenska blev Elvira Öberg på elfte plats. Hon såg ut att kunna buda på en pallplacering men bommade med sista skottet i stående skyttet och åkte i mål 43,5 sekunder bakom Tiril Eckhoff.

Anton Johansson/TT

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS