Annika Sörenstam under LPGA-tävlingen i februari.
Annika Sörenstam under LPGA-tävlingen i februari. Bild: John Raoux/AP/TT

Överlägsen Sörenstam visade sin klass

En gång mästare, alltid mästare. Annika Sörenstam visade att hon fortfarande har vinnarinstinkten när hon i stor stil spelade hem seniorernas US Open för damer.

ANNONS

När Annika Sörenstam rullade i sin sista putt hade hon vunnit med åtta slag före starkaste utmanaren, landsmaninnan Liselotte Neumann, och fick en segerkram av sin caddie, maken Mike McGee.

50-åriga Sörenstam, som i år för första gången får tävla på seniortouren, ledde redan efter första rundan i torsdags och släppte aldrig taget om tävlingen. Inför avslutningsdagen ledde hon med två slag, men den ledningen växte och till slut vann Sörenstam på totalt –12.

För att komma i form inför tävlingen på Brooklawn i Connecticut gjorde den förra världsettan en tillfällig comeback på USA-touren i februari och klarade då kvalgränsen. I juni spelade hon sedan Europatour-tävlingen Scandinavian Mixed utanför Kungsbacka.

ANNONS

Sörenstam vann tio majors – bland annat tre US Open – och totalt 89 titlar innan hon slutade på proffstouren 2008.

– Det är inte lätt att komma tillbaka efter 13 år. Det här har verkligen varit en familjeaffär och det har varit fantastiskt att ha dem här. Jag trivs med att vara ute och spela igen, det är inte likadant som förr men ett dåligt slag är inte hela världen längre, säger Annika Sörenstam enligt Svensk Golf till Golf Channel.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS