Dubbla guld. Tidigare TFIK-löparen Sara Christiansson, tog dubbla guld i junior-SM.

Dubbla JSM-guld för Christiansson

Tidigare TFIK-löparen Sara Christiansson tog dubbla guld när junior-SM avgjordes i Hässleholm. Hon vann både 1 500 meter och 3 000 meter för flickor 19.

|

Helgens svenska juniormästerskap avgjordes på klassiska Göingevallen i Hässleholm. Långsprintern Johan Carlsson, Trollhättans FIK, tog sig via 52,50 till final på 400 meter i pojkar 17. Där blev han femma på 52,55, i en final som vanns av Kasper Kadestål från Öresund. Johan Carlsson tog sig även till final på 200 meter. Där slutade han sexa på 23,44. Henrik Larsson, IF Göta, vann. Klubbkompisen Ester Torstensson, gjorde en fin insats i kvinnor 22. Hon slutade femma i finalen på 4.53,73 och var med det bara dryga tre sekunder från bronset. Tidigare TFIK-löparen Sara Christiansson från Grästorp, numera i Sävedalens AIK, vann finalerna på både 1500 meter och 3000 meter i flickor 19. I det senare loppet var Alva Engdahl, TFIK, nia. Hanna Borgemyr, TFIK, var sexa i både kula och spjut i flickor 17. Anna Kuutti, Tingberg, slutade sjua i spjut i samma klass. TFIK:s Alva Lindberg nådde en 8:e-plats i längdfinalen i flickor 17. Vi noterar också att förre Dals-Södrakastaren Tim Söderqvist, numera i Hälle IF, slutade tvåa i slägga för män 22 med det nya personliga rekordet 62,48.