IBK Elfhögs PF07:or med sina bronsmedaljer runt halsen.
IBK Elfhögs PF07:or med sina bronsmedaljer runt halsen. Bild: Privat

Elfhög trea i Gothia cup

IBK Elfhögs PF07 kom i helgen trea i världens största ungdomscup i innebandy – Gothia innebandy cup.

|

Under fyra dagar deltog IBK Elfhögs PF07:or i Gothia innebandy cup i Göteborg. Efter två dagars gruppspel gick laget vidare till A-slutspel och lyckades där besegra bland annat Pixbo Wallenstam IBF och Snipers Bratislava, vilket innebar att laget var klart för semifinal mot Växjö IBK.

Väl i semifinal slog nerverna till för Elfhög vilket ledde till att laget hamnade i ett tidigt 0-3-underläge. Men en timeout gav önskad effekt och innan periodpaus hade Elfhög vänt till ledning 4-3. Växjö gav dock inte upp utan lyckades gå upp i en 5-4-ledning, och trots en intensiv press från Elfhög under matchens sista åtta minuter lyckades Växjö freda sitt mål. I matchens sista sekund kunde Växjö även utöka sin ledning till 6-4. Därmed blev det en tredjeplats för Elfhög efter en helg med fantastiskt spel, härlig kämpavilja och mycket glädje.

I finalen vann Växjö mot Kärra IBK med 6-1.