Tjejer visade framfötterna på årets Miniprov

Såväl Alma Svantesson som Hanna Strand visade att tjejer absolut kan springa lika snabbt som killar när Miniprovet avgjordes. Alma var snabbast av alla i P/F15 och Hanna näst snabbast i P/F11.

ANNONS
|

Den allra äldsta åldersgruppen, P/F15, sprang sina 2.6 kilometer allra sist ihop med P/F13. Det blev en dramatisk historia med en upploppskamp mellan de två som skulle bli vinnare i F15 och P15. Vilmer Andersson från Trollhättans FiK hängde på Alma Svantesson, Mölndal, riktigt bra, men det var den sistnämnde som var först in i mål.

– Jag trodde att det skulle vara en längre bit kvar, så när upploppet började hade jag sparat lite krafter, berättar Alma Svantesson, som vann F15-klassen redan förra året.

För Trollhättelöparen Andersson var det första segern i Miniprovet, vilket han så klart var väldigt nöjd med.

ANNONS

– Ja, det gick så som jag hade hoppats. De andra åren har jag gått ut för hårt och inte orkat hela vägen. Den här gången lyckades jag behålla krafterna hela vägen in.

F13-klassen vanns av Majken Söderlund Larsson, Stenungsund, och P13-klassen av Danilo Moberg, IF Göta Karlstad.

Upplopp även för elvaåringarna

Ett liknande scenario som i 2600-metersloppet utspelade sig i 1800-metersloppet, där Melker Engström, Trollhättans FiK, och Hanna Strand, Hälle IF, vann P11 respektive F11, men där Engström drog det längsta strået när de två spurtade mot varandra.

– Det gick bra, men jag vann väldigt knappt, säger Engström, som sprungit loppet flera gånger.

– Ja, men jag har aldrig vunnit, så det var väldigt kul att få göra det nu.

Inte heller Hanna Strand hade vunnit tidigare, utan hon har fått nöja sig med andraplatsen de två tidigare gångerna hon varit med. Tredje gången gillt gällde dock den här gången, då Hanna var överlägsen i sin tävlingsklass. Hon betonar dock att hon mest tävlar mot sig själv.

– Det roliga med att vara på tävlingar är att få möjligheten att slå sina personliga rekord, berättar hon.

F9-klassen vanns av Emma Falk, IFK Göteborg, och i P9-klassen sprang Theodor Johansson, IK Gauthiod, snabbast.

ANNONS

Unga deltagare i Knatteprovet

Först ut var dock de allra minsta i det som kallas Knatteprovet. Löpare upp till åtta år sprang sig svettiga under 800-metersloppet. En av de yngsta deltagarna var treårige Rut Jägevall.

– Det var roligt, men väldigt jobbigt, berättar hon samtidigt som hon äter på en glass som hon är väl värd efter den kraftansträngningen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS