Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elias Ekström. Arkivbild.
Elias Ekström. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Örebro gav Timrå fjärde raka förlusten

Först förlängde forwardsduon kontrakten – sedan levererade Elias Ekström och Oliver Eklind direkt när de inledde målskyttet i mötet med Timrå som Örebro till sist vann med 3–0.
– Kul start på nya kontraktet för båda två. Nu är det bara att fortsätta så här, säger Ekström.

Elias Ekström klev in i Örebros SHL-lag förra säsongen och kom då upp i fem poäng, fördelat på två mål och tre assister i grundserien. Denna säsong har 20-åringen från Hällefors redan svarat för fyra assist och på torsdagskvällen fick han även göra sitt första SHL-mål för säsongen – och alltså sitt tredje i karriären.

– Jag försöker ge hundra procent varje dag för att bli bättre. Jag har fått jobba mycket med min styrka i gymmet för att kunna ta emot de större grabbarna här. Det är väl det steget som man måste ta från juniortiden och hit. Så det är väl det som jag har jobbat med och som gett resultat, säger han.

Andra raka hemma

Hans Örebro som satsar hårt mot klubbens första SM-guld har däremot haft en trög start och hamnat i botten av tabellen. Men mot Timrå tog närkingarna lagets andra raka hemmaseger inom loppet av två dygn i Behrn arena.

Redan efter nio minuter klev Oliver Eklind och Elias Ekström fram och levererade bara några timmar efter att de förlängt kontrakten med Örebro. I onsdags signade Elias Ekström för tre nya år och under spelarpresentationen strax innan matchstart meddelade speakern att Oliver Eklind förlängt sitt kontrakt med två år.

– (Nick) Ebert lägger in den till Eklind som blir helt ren och sen studsar den ut till mig, jag lyckas få en liten felträff som går in. Kul att den stack in, säger Elias Ekström om fullträffen.

TT: Och du gjorde det med ett nysajnat kontrakt på tre år.

– Ja, det var skönt. Det är här jag varit de senaste fem åren så det är här jag vill fortsätta min utveckling. Det var inget att tveka på.

"Bra självförtroende"

Hans kedjekompis är inne på samma linje:

– Det var ingen tvekan för min del heller. Och det var väl lika bra att vi levererade direkt efter att vi skrivit på, säger Oliver Eklind och skrattar.

Och han menar att duon har kemi på isen.

– Vi har startat bra den här säsongen och har såklart bra självförtroende båda två. Vi har ju spelat ihop varenda match och det känns bra, vi hittar varandra därute.

Sent i andra perioden krutade Kristian Näkyvä in 2–0 och i slutminuterna prickade backkollegan Rasmus Rissanen in slutresultatet 3–0 i tom bur.