Team Kumgang SVEA hade med tretton spelare i Svenska cupen 1 som alla tog varsin medalj. Bild: Privat

13 medaljer till Kumgang i Svenska elitserien

Det blev fullpott för Kumgang taekwondo när Svenska cupen 1 avgjordes i Malmö i helgen. Alla tretton spelare tog en varsin medalj.

Svenska Taekwondo elitserien består av tre cuper samt Svenska mästerskapen. Elitserien är en chans att samla rankingpoäng för att vidare ta en plats i det Svenska taekwondo-landslaget.

I helgen avgjordes första delen, Svenska cupen 1, som denna gång var i Malmö. Team Kumgang SVEA hade med tretton spelare för att visa vad de går för, och alla kom hem med varsin medalj. Fyra guld, fyra silver och fem brons, ger bra med rankingpoäng till laget och landslagsplatserna är inte långt borta.

Neo Östman (Minior – 38) har nyligen gjort sin tävlingsdebut och Svenska cupen 1 var den första tävlingen i den avancerade klassen. Trots att Neo inte har många tävlingar i kroppen än är det inget som märks när han går upp på mattan och självsäkert plockar hem poäng, och ett guld fick Neo med sig hem.

Kevin Brink (Kadett -61) som är nybliven svartbälte har tagit träningen på allvar och det märktes på hans stenhårda sparkar och slag. Kevin tog ledningen i finalen och behöll den matchen ut, så guldet var en självklarhet.

Rasmus Johansson (Junior – 51) har lagt i en ny växel och satsat enormt på sin träning, vilket gav resultat i helgen. Snabba sparkar och god fysik gjorde att han enkelt plockade hem guldet.

Bleron Ademi (Kadett – 33) samlade förra året ihop så mycket rankingpoäng att han placerade sig som nummer ett i Sverige. Han har därför tagit en plats i landslaget och kommer att representera Sverige i EM som går i november. Att han tog hem ett guld på Svenska cupen 1 är därför inte förvånande, men ändå imponerande att återigen visa sig vara en utav de bästa i Sverige.

Övriga fighters från Team Kumgang SVEA gjorde mycket bra prestationer och det märks att Team Kumgang Svea utvecklas överlag.

Näst på tur är Svenska Cupen 2 som går i Borlänge.

RESULTAT: Svenska cupen 1