Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

2015 var första året som man anordnade TIF-terrängen på Skogshöjdens idrottsanläggning.

90-årsjubileum för anrikt terränglopp

På söndag avgörs Sveriges äldsta terränglopp när 194 löpare gör upp i en mängd olika klasser.

Den traditionsrika TIF-terrängen har avgjorts i Trollhättan i 90 år. Tidigare gick banan på Knorren men de två senaste åren har den i stället avgjorts vid Skogshöjdens idrottsanläggning.

– Banan är betydligt jobbigare än den på Knorren. Men det är en trevlig bana som man ser bra från anläggningen vilket gör att man har bra koll på löparna, säger Frank Adolfsson, tävlingsledare.

I morgon är det återigen dags för det anrika terrängloppet att äga rum. För tillfället är det 194 löpare anmälda, från barn i 8-årsåldern till veteraner, och under dagen avgörs en mängd olika klasser.

– Vi är nöjda med antalet anmälda. Det brukar vara en hel del efteranmälningar, mycket beror på vädret. Förra året sprang 270 personer, jag tror det kommer bli något liknande i år, säger Frank Adolfsson.

Loppet, som är landets äldsta terränglopp, brukar locka många bra löpare som är sugna på att börja tävla igen. Det stora hemmahoppet är Robert Kallin.

– Vi andra får jobba men han fick ledigt för att springa, han är väldigt duktig, säger Frank Adolfsson.

Vad är det som gör tävlingen populär?

– Det är mycket traditionen tror jag. Även om den inte riktigt går ihop ekonomiskt så känner vi att vi måste fortsätta den här traditionen, säger Frank Adolfsson.